'MODRI' U POGONU

Svi najvažniji detalji! Ovo je Dinamov plan

02.01.2014 u 09:49

Bionic
Reading

'Modri' su pobjedom na Poljudu zaključili godinu i otišli na zasluženi zimski odmor koji će trajati tri tjedna. Ekipa se na posao vraća 8. siječnja, a za nastavak sezone će se tradicionalno pripremati u Međugorju i Turskoj s time da se ove godine između ide i na turnir u Njemačku

'Modri' s pripremama za drugi dio prvenstva počinju 8. siječnja kada će na Maksimiru biti prozivka. U Zagrebu će ekipa biti tek koji dan, a onda se 10. ide u 'stalnu zimsku bazu' – Međugorje.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić se vraća iz Dubaija i odmah ga čekaju problemi s mladim nadama. S nestrpljenjem se čeka što će prvi čovjek kluba odlučiti u vezi Alena Halilovića koji je na meti mnogih europskih velikana te Roberta Murića koji ne želi potpisati novi ugovor s 'modrima'.

Momčad će ove godine u susjednoj državi biti pet dana i odigrati jednu prijateljsku utakmicu. Nakon povratka slijedi još koji dan u Zagrebu da bi 18. momčad krenula prema Njemačkoj.

U Düsseldorfu će Dinamo s domaćinom Fortunom, Eintracht Braunschweigom i Bayer Leverkusenom igrati na turniru gdje će svaka momčad odigrati dvije utakmice po trajanju od 45 minuta. 'Modri' će tako 19. siječnja u 15 sati u polufinalu igrati protiv Bayera da bi u 16 sati na programu bilo 'malo finale', a sat vremena kasnije finale turnira.


U Njemačku vjerojatno neće ići cijela momčad pa će tako dio momčadi koji će biti na turniru u Njemačkoj 20. siječnja izravno krenuti prema Turskoj gdje će im se priključiti ostatak iz Zagreba. U Turskoj će 'modri' biti skroz do 2. veljače i u tom periodu odigrati četiri prijateljske utakmice i to protiv Züricha, Sturma, Metallurga i Pogona.

Brzo nakon povratka iz Turske, točnije 6. veljače, 'modri' već igraju odgođenu utakmicu prvenstva protiv Istre 1961 da bi par dana kasnije u derbiju gostovali kod Rijeke na Kantridi.