nakon dvije i pol godine

Uoči večerašnjeg sudara Lea Messija i Cristiana Ronalda iz Juventusa tvrde: Messi ima problema sa psihom...

08.12.2020 u 13:09

Bionic
Reading

Večeras se od 21 sat na Nou Campu u 6. kolu Lige prvaka sastaju Barcelona i Juventus. Sama utakmica nema nikakvu natjecateljsku draž jer su obje momčadi već ranije osigurale plasman u osminu finala, ali draže je u činjenici da će se nakon više od dvije i pol godine napokon na terenu susresti Leo Messi i Cristiano Ronaldo

Posljednji 'sudar' Leo Messi i Cristiano Ronaldo odradili su još u svibnju 2018. godine na El Clasicu Barce i Reala. Tog ljeta je Ronaldo otišao Juventus i svi su s nestrpljenjem iščekivali novi sudar dvojice najboljih nogometaša današnjice.

Krajem listopada u Ligi prvaka je Barca slavila u Torinu 2:0, Messi je igrao, a Ronaldo nije mogao nastupiti zbog zaraze koronavirusom. No, sada je Ronaldo zdrav i na Nou Camp stiže s najvećim mogućim motivom. Osveta!

U Juventusu su uoči utakmice učinili sve kako bi dodatno uzdrmali redove posrnule Barcelone. Trener Andrea Pirlo u najavi utakmice dobro je 'očešao' Messija koji je daleko od sjajne forme...

'Leo Messi se nalazi u posebnom trenutku u životu, ne samo u karijeri, a sve zbog problema koje je imao ljetos. Muči ga to hoće li će ostati u Barceloni ili neće', kazao je Pirlo i dodao:

  • +7
Juventus - Torino, Serie A, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

'Leo je i ove sezone pokazao svoju vrijednost, ali mislim da više ima psiholoških problema nego nogometnih. Messi je fenomen i to pokazuje cijelu karijeru.'

Komentare o sudaru Ronalda i Messija nije mogao izbjeći ni trener Barce Ronald Koeman.

Cilj nam je da pobijedimo i osiguramo prvo mjesto u grupi', kazao je Koeman i potvrdio kako će sastaviti najjačih 11 igrača u prvoj postavi jer 'demo po pobjedu', ali je dodao kako i dalje ne može računati na ozlijeđene Piquea, Fatija, Dembelea... Potom se 'prebacio' na Messija i Ronalda.

  • +5
Atletico Madrid - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

'Ronaldo je još uvijek među elitnim igračima zbog načina na koji igra i zbog golova koje zabija. Trebali bismo se dobro braniti jer nas Ronaldo uvijek može 'probiti'. Uvijek želi loptu u svojim nogama, no moramo mu to onemogućiti što je više moguće. Leo i on su najbolji igrači posljednjih 15 godina, ali različiti su. Nije stvar u tome tko je najbolji, najvažnije je da se svi dobro zabavimo i uživamo u nogometu', razmišlja Koeman koji i dalje žali što je nizozemski defenzivac Matthijs de Ligt izabrao Juventus umjesto Barce.

'Poznajem ga dobro, ima iskustva čak i ako je još uvijek mlad. Može postati najbolji na svijetu, ujedno je i dobra osoba. Svakodnevno želi napredovati, šteta što igra za Juventus, a ne za Barcelonu', zaključio je Koeman.