nemaju za plaće

Nakon ove katastrofične objave svima je jasno da je Barcelona pred totalnim krahom; kako će reagirati Leo Messi i suigrači?

04.12.2020 u 13:31

Bionic
Reading

Privremeni predsjednik Barcelone Carles Tusquets više jednostavno nije želio skrivati koliko je loše financijsko stanje u klubu. Njegova posljednja objava totalno je uzdrmala momčad i cijeli klub koji se doslovno bori za preživljavanje. Katalonski velikan je na koljenima...

U Barceloni proteklih mjeseci nisu skrivali koliko ih je teško pogodila globalna gospodarska i financijska kriza izazvana pandemijom koronavirusa. Financijsko stanje 'katalonskog ponosa' nikad nije bilo lošije, dapače, klub je učinio sve kako bi uštedio u ovim teškim vremenima, ali...

Početkom tjedna čelnici kluba predvođeni privremenim predsjednikom Carlesom Tusquetsom objavili su kako novi proračun za 2021. godinu iznosi nevjerojatnih 382.720.000 eura. To u stvari nije ništa u odnosu na prošlu godinu jer je ta cifra brutalno skresana za čak 250 milijuna eura!

Najveće su uštede ostvarene dogovorom s igračima koji su pristali na smanjenje plaća za ovu sezonu, ali su se odrekli i isplate najvećeg dijela planiranih bonusa iz prošle, ali i potencijalnih bonusa iz ove sezone.

I sve je izgledalo poprilično optimistično iako se znalo da je bivši predsjednik Josep Maria Bartomeu iza sebe ostavio ogromnu proračunsku rupu. A onda, kao grom iz vedrog neba!

Javnosti se u petak obratio Carles Tusquets i objavio katastrofalne vijesti za sve u klubu!

'Na žalost, situacija je takva da u siječnju ne možemo isplatiti plaće', kazao je Tusquets i pojasnio:

  • +5
Atletico Madrid - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

'Većina igrača ima dvije ugovorene isplate u godini. Jednu u siječnju, drugu u srpnju. Sada smo zbog manjka novca u klupskoj blagajni prisiljeni odgoditi siječanjsku isplatu kao i bonuse za osvojene trofeje.'

Tusquets nije mogao reći kada će isplate biti izvršene, ali je uvjeren da će se situacija popraviti povratkom navijača na tribine.

'Ekonomska situacija je zabrinjavajuća. Vrlo je loša, ali smo dobili nadu. Kada se tribine napokon otvore za navijače sigurno ćemo zaraditi najmanje 220 milijuna eura, a da ne radimo ništa. To nije sve jer taj iznos će narasti na 320 milijuna zahvaljujući sponzorima', optimistično je zaključio privremeni predsjednik Barcelone Carles Tusquets.

Sada je samo pitanje kako će na sve ovo reagirati igrači prve momčadi, prije svih Leo Messi koji je kronično nezadovoljan. Mnogi tvrde kako Messi već neko vrijeme bira koje će utakmice igrati, a napomenimo kako je Argentinac već propustio dvije u Ligi prvaka. Bez obzira na to što je Barca i bez njega osigurala plasman u osminu finala, stanje u svlačionici nakon ove najave o neisplati plaća samo će se pogoršati...