EUROPSKA LIGA

Svi favoriti prošli, domaći potop PAOK-a

23.02.2012 u 22:13

Bionic
Reading

Nakon prvih osam uzvratnih utakmica šesnaestine finala Europa lige prolaz su izborili Hannover, Standard, Athletic, Twente, PSV, Udinese i Valencia, te u srijedu Manchester City

Bez iznenađenja završilo je sedam uzvratnih susreta, a najteže je svoje mjesto među najboljih šesnaest izborio španjolski Athletic iz Bilbaa koji je na svom terenu pobjednički zgoditak postigao s igračem manje. Naime, u prvoj utakmici u Moskvi, Lokomotiv je slavio s 2:1, a stvari su za Baske krenule loše kada je Amorebieta u samo pet minuta dobio dva žuta kartona, pa su domaći zadnjih pola sata imali čovjeka manje. Ipak, Athletic je uspio poentirati već minutu nakon isključenja, a na asistenciju najboljeg strijelca Llorentea zabio je Muniain.

Neizvjesno je bilo i u Liegeu gdje je domaći Standard obranio gol u gostima. U Krakovu su kod Wisle u prvoj utakmici remizirali 1:1, a doma su sačuvali mrežu što i nije bilo preteško jer su gosti iz Poljske od 63. ostali s igračem manje jer je Nunez zaradio crveni karton.

Minimalne pobjede od 1:0 iz prvih dvoboja u uzvratima su identičnim rezultatom potvrdili Valencia i Twente. Španjolci su na svojoj Mestalli svladali Stoke pogotkom Jonasa u 24. minuti, dok je Twente također na domaćem travnjaku porazio rumunjsku Steauu golom Chadlija u 29. minuti.

Uspješan je, također s 1:0, bio i Hannover koji je u Bruggeu nadigrao istoimenog domaćina zahvaljujući Dioufu koji je bio strijelac u 21. minuti, te tako potvrdio 2:1 iz utakmice u Njemačkoj.

Težak domaći poraz doživio je grčki PAOK koji je iz Udina donio 0:0 i nadu da gosti bez kapetana i najboljeg strijelca Antonia Di Natalea nisu toliko ubojiti. Grdno su se prevarili jer je Udinese već u 15. minuti imao 2:0, a konačnih 3:0 postavili su iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca u nastavku. Hrvatski vratar Dario Krešić branio je za PAOK cijeli susret, a niti jedan primljeni pogodak ne ide na njegovu dušu.

Ukupno je najuvjerljiviju pobjedu ostvario još jedan nizozemski predstavnik PSV koji je nakon 2:1 u Turskoj, deklasirao Trabzonspor s 4:1, a istaknuo se slovenski reprezentativac Tim Matavž s dva pogotka.

Europska liga
Završnica
Club Brugge Hannover 0:1
prva utakmica 2:1
PAOK Udinese 0:3
prva utakmica 0:0
Standard Liege Wisla Krakow 0:0
prva utakmica 1:1
Athletic Bilbao Lokomotiv Moskva 1:0
prva utakmica 2:1
PSV Trabzonspor 4:1
prva utakmica 1:2
Twente Steaua 1:0
prva utakmica 0:1
Valencia Stoke City 1:0
prva utakmica 0:1