poziv koji se ne odbija

Svi čekaju što će odlučiti Jose Mourinho; pred njim je životni izazov na koji je čekao od početka karijere, ali postoji veliki problem

22.12.2022 u 14:57

Bionic
Reading

Nakon što je Portugal ispao u četvrtfinalu SP-a u Katru od Maroka, izbornik Fernando Santos dobio je otkaz. Čelnici Portugalskog nogometnog saveza odmah su krenuli u potragu za novim izbornikom, a u ovom trenutku samo im je jedan kandidat na pameti

Portugalski mediji uvjereni su kako Jose Mourinho ovu ponudu, o kojoj je sanjao još od samih početaka svoje trenerske karijere, jednostavno ne može odbiti.

Da, Mourinhu je san da preuzme reprezentaciju Portugala, a sad je idealna prilika. Jer Portugalci su iznenađujuće ispali u četvrtfinalu SP-a u Katru, izbacio ih je Maroko, a izbornik Fernando Santos je zbog tog neuspjeha dobio otkaz.

Prvi i za sada jedini izbor čelnika Portugalskog nogometnog saveza je Jose Mourinho, a 'Specijalni' se trenutno nalazi na odmoru u domovini te je, ako je vjerovati napisima portugalskih medija, već odradio nekoliko sastanaka s predsjednikom Portugalskog nogometnog saveza Fernandom Gomesom!

Problem, Mourinho ima važeći ugovor s Romom do 2024. godine i to je najveća prepreka da preuzme Portugal. Sam je Mourinho predložio čelnicima Rome da paralelno vodi reprezentaciju i 'vučicu', no oni ga ne žele dijeliti i dali su mu rok od 14 dana da donese konačnu odluku.

Portugalci su spremni Romi odmah platiti odštetu, sve samo da Jose Mourinho što prije započne s poslom kao izbornik. Reprezentaciju u ožujku čeka početak kvalifikacija za plasman na EP 2024. godine u Njemačkoj, a portugalski mediji nagađaju kako bi Mourinho ipak ovu sezonu do kraja trebao odraditi na klupi Rome, a tek onda preuzeti reprezentaciju.

  • +16
Maroko - Portugal, četvrtfinale SP-a (10.12.2022.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Naime, Portugal je u skupini s BiH, Slovačkom, Islandom, Luksemburgom i Lihtenštajnom. Srećom, prve dvije kvalifikacijske utakmice koje su na rasporedu krajem ožujka Portugal igra protiv autsajdera - Lihtenštajna i Luksemburga. To bi Cristiano Ronaldo i ostatak reprezentacije trebali bez većih problema dobiti i bez Mourinha na klupi, a on bi se reprezentaciji priključio za drugi krug koji je na rasporedu sredinom lipnja, kad klupska sezona završi.

S druge strane, talijanski mediji tvrde kako je Mourinho već odbio ponudu Portugala te će odraditi ugovor s Romom do kraja, a tek onda razmišljati o reprezentaciji.

  • +5
Cristiano Ronaldo, SP u nogometu, Portugal-Južna Koreja, ljutit napušta teren Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia