potez očajnika

Razočarani Cristiano Ronaldo donio je najtežu odluku u karijeri; čeka se samo potvrda ovog senzacionalnog transfera

22.12.2022 u 09:24

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo navodno je stigao u Rijad, glavni grad Saudijske Arabije, kako bi u sljedećim danima završio pregovore i potpisao ugovor s Al Nassrom. Bogati Arapi mu nude plaću od čak 200 milijuna eura i svi su uvjereni da će Ronaldo prihvatiti ovu ponudu

Španjolski mediji tvrde kako je Cristiano Ronaldo (37), nakon što su ga odbili svi europski klubovi kojima se nudio nakon raskida ugovora s Manchester Unitedom, odlučio karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

'Izabrao je novac i egzotičnu destinaciju', navode Marca i AS te tvrde kako će Ronaldo karijeru nastaviti u Al Nassru, a cijeli će posao biti zaključen do Božića.

Ronaldo bi s klubom iz Saudijske Arabije trebao potpisati ugovor do 2030. godine - dvije i pol sezone bi igrao za Al Nassru, a ostatak bi proveo kao ambasador te zemlje za promociju kako bi pomogao da dobiju organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine zajedno s Grčkom i Egiptom.

Posljednjih tjedana Ronaldo je odugovlačio s odgovorom, čekao je ponudu iz Europe koja nije došla pa jednostavno nije imao previše izbora te je u trenutku očaja prihvatio ponuđenih 200 milijuna eura.

A koliko je želio ostati, najbolje govore izjave čelnih ljudi frankfurtskog Eintrachta, kluba koji ni u ludilu nije mogao zamisliti da bi angažirati Cristiana Ronalda. No, on želi igrati Ligu prvaka, pa se doslovno nudio svima, a Eintracht u osmini finala Lige prvaka igra protiv Seville.

'Da, istina je, nudio nam se Cristiano Ronaldo', otkrio je direktor Eintrachta Alex Hellmann, a njegove je tvrdnje potvrdio i Philip Holzer, predsjednik kluba iz Frankfurta:

'Nudili su nam Ronalda, to je točno. Imam osjećaj da ga nude svakom klubu koji je u Ligi prvaka', kazao je Holzer.

Ako mu je Eintracht bio posljednja opcija, a i ona je propala, Cristianu Ronaldu nije ostalo ništa drugo nego skrasiti se u Saudijskoj Arabiji. Tih 200 milijuna eura će mu biti dovoljna utjeha, a može igrati azijsko izdanje Lige prvaka.

  • +5
Cristiano Ronaldo, SP u nogometu, Portugal-Južna Koreja, ljutit napušta teren Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia