ULAZNICE u PRODAJi

Sve spremno za Superkup regionalne ABA lige; spektakl u Draženovu domu je zajamčen

18.09.2019 u 10:13

Bionic
Reading

Superkup ABA lige, treći po redu, igrat će se ove godine u Zagrebu u košarkaškom centru Dražen Petrović od 26. do 29. rujna, na kojem će sudjelovati osam momčadi iz najkvalitetnijeg regionalnog sportskog natjecanja

Organizatori turnira su Košarkaški klub Cibona i marketinška agencija MYD, vlasnik svih medijskih i marketinških TV prava. Osim domaćina Cibone, na turniru će još sudjelovati Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita-Olimpija, Partizan, Sikst Primorska, FMP i Mega Beks.

Prvog dana, u četvrtak 26. rujna, na parket izlaze Partizan i Mega Bemaks (17h), a potom se susreću Crvena zvezda i Sikst Primorska (20h), momčad iz Slovenije koji je prošle sezone dominirao ABA 2 natjecanjem.

Drugog dana igraju Cedevita-Olimpija protiv FMP (17), odnosno Budućnost i Cibona (20.30). Polufinale je u subotu od 17 sati, a finale se igra u nedjelju od 20h.

Osim kvalitetne košarke, publika će moći da uživa i u akrobacijama grupe 'Dunking Devils' koji izvode prave vratolomije na terenu, a tijekom cijelog turnira širom dvorane bit će postavljene fan zone sa zanimljivim nagradnim igrama.

Ulaznice se mogu naći na prodajnim mjestima ulaznica.hr te blagajni Cibone.

'Poslije uspješno organiziranog Final Foura za juniore u Slavonskom Brodu, uvjeren sam da će i Superkup biti kvalitetan, i da će biti po ukusu publike. Zagreb je grad s dugom i bogatom košarkaškom tradicijom, ljudi poznaju ovaj sport, što se vidjelo i u završnici ABA Lige prošle godine kada je u dvorani priređen pravi sportski spektakl. Za nas je to još veći izazov, jer se radi o duplom formatu gdje će sudjelovati osam ekipa. Zahvalio bih se Ciboni na domaćinstvu i odličnoj suradnji. Očekujem jedan kvalitetan turnir, sve ekipe su se ozbiljno pojačale za sljedeću sezonu, mnogo je novih, kvalitetnih košarkaša, i biće to pravi praznik košarke', kazao je Željko Vela, predstavnik MYD agencije.

Do sada su odigrana dva Superkupa u Baru gdje je pobjednik bila Cedevita, dok je prošle godine u Laktašima trijumfirala Crvene zvezda. Plasman na ovaj turnir osiguralo je prvih šest ekipa u regularnom dijelu ABA lige, domaćin, kao i pobjednik ABA lige 2.

'Zadovoljstvo nam je što ćemo biti domaćini Superkupa, posebno jer već neko vrijeme u Zagrebu nije bio organiziran turnir tog tipa. Ime Cibone i ove dvorane, u kojoj svi klubovi u regiji vole igrati, doprinijet će priči da taj Superkup bude jedan praznik košarke i da svi koji sudjeluju pokažu što su pripremili za sljedeću sezonu. Mi smo suorganizator, imamo dio o kojem ćemo se mi pobrinuti, a ne sumnjam da će u suradnji s MYD-om sve biti organizirano do najmanjeg detalja', kazao je Domagoj Čavlović, direktor Cibone.

Raspored

četvrtak 26. rujna

  • Partizan - Mega Bemaks (17h)
  • Crvena zvezda - Sikst Primorska (20h)

petak, 27. rujna

  • Cedevita-Olimpija protiv FMP (17)
  • Budućnost - Cibona (20.30)

Polufinale je u subotu od 17 sati, a finale se igra u nedjelju od 20h