SNIJEGA IMA

Sve spremno za skijaški spektakl na Sljemenu

21.12.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Zagreb i Sljeme će u prvom tjednu sljedeće godine ponovno ugostiti najbolje svjetske skijaše i skijašice. Dok će se ženska skijaška krema svoj slalom voziti 4. siječnja, muški će to odraditi 6. siječnja

U zagrebačkom hotelu Westin održana je konferencija za novinare na kojoj su organizatori zagrebačkog slaloma obavijestili kako se pripreme odvijaju bez problema.

'Vrijeme nam je do sada išlo na ruku, pa su pripreme na Sljemenu već daleko odmaknule. Staza je uglavnom spremna, ostaje još samo da dovršimo zadnje organizacijske detalje', kazao je direktor Organizacijskog odbora utrke Vedran Pavlek koji je potvrdio kako situacija s koljenom Ivice Kostelića nije dramatična.

Ove godine se vraća i utrka skijaških legendi. Prva takva utrka održana je 2008, a nakon dvije godine u kojima utrka nije mogla biti održana zbog termina slalomskih utrka, legende se vraćaju na Sljeme.

Pavlek je naglasio i kako je budžet ovogodišnjih slalomskih utrka 'oko 23,5 milijuna kuna', dok Grad Zagreb sudjeluje sa 4,5 milijuna kuna.

Reno Fleiss koji se bavi stazom na Sljemenu pohvalio je stanje staze:

'Bili smo u petak ujutro i moram reći da staza izgleda divno. Ima dovoljno snijega. Iako najavljuju toplije vrijeme, staza će sigurno izdržati i nema bojazni da se utrka neće održati.'