DANAS DJECA, SUTRA 'TERIJERI'

Sve na kocki: Nadmašio legende, a još nije postigao - ništa

08.07.2016 u 09:31

Bionic
Reading

Francuski napadač Antoine Griezmann emotivno je proslavio ulazak u finale Eura u kojemu će se sučeliti s 'tvrdim' Portugalom

Griezmann je zabio oba gola u pobjedi 2:0 protiv Njemačke, no nakon dvoboja prvo je podvukao.

'Mi nemamo jednog junaka, bez obzira tko zabija. Toliko smo homogeni da je sve što učinimo rezultat rada cijele ekipe. I nas na terenu, i onih na klupi, i onih koji su bili s nama na pripremama, trenera, liječnika, fizioterapeuta... Ne izdvajajte nikoga, ovo je bila klasična pobjeda grupe kojoj sam ponosan što pripadam,' kaže nakon dvoboja za l'Equipe ozareni napadač Atletica i nastavlja.

'Vidjeli ste sve, sretni smo kao mala djeca. Proslavili smo s publikom i danas ćemo se dobro proveseliti, ali sutra se sve vraća u normalu. Nije nam cilj ući u finale nego samo i isključivo osvojiti trofej koji će razveseliti Francuze. S obje noge smo na zemlji i čekamo najvažniju utakmicu svojih života. Vjerujte, bit ćemo spremni,' najavljuje Griezmann koji je sa 6 golova uvjerljivo najbolji strijelac Eura.


Na jednom natjecanju samo je Platini (1984. je vodio Francusku do naslova s 9 golova) zabio više. Griezmann se malo i posramio usporedbe s nekad velikim veznjakom koji je kasnije bio prosječno sposoabn i korumpiran činovnik.

'Nemojte me uspoređivati s njim, gdje sam ja još od Platinija... Nadam se da ću mu u budućnosti doći blizu, ali bilo kakve komparacije sada nisu realne. Nije važno tko će zabiti, važno je samo da Francuska podigne trofej,' završava Griezmann i otkriva da je pred njegovim suigračima utakmica 'biti ili ne biti'. Oni su došli da bi bili prvaci, ništa drugo nije im prihvatljivo.