KORTEO U PULI

Sve hrvatske skupine složno prema stadionu

09.02.2011 u 16:47

Bionic
Reading

Uoči prijateljskog dvoboja Hrvatske i Češke u Puli, hrvatske navijačke skupine stvorile su dugačku kolonu i zajedno došle na novi stadion Aldo Drosina

Skupina od 500-tinjak navijača raznih klupskih 'boja i pripadnosti' okupila se na pulskoj Portarati i u koloni krenula prema obnovljenom stadionu Aldo Drosina koji će doživjeti svečano otvaranje.

Bili su pod jakom policijskom pratnjom, međutim nikakvih natruha sukoba nije bilo. Navijači su tako izrazili nezadovoljstvo najavljenim pooštrenjem 'Zakona o sprječavanju nereda na sportskim borilištima', dijelove kojeg ocjenjuju neustavnima te dokazali da mogu djelovati i kao složna skupina.

I repertoar pjesama nije iskakao iz okvira društvenih normi. Iz 500-tinjak grla orile su se 'Moja domovina', 'Lijepa li si', 'Zovi, samo zovi' i ostale domaće budnice. Za očekivati je da će se navijačko bratstvo nastaviti i tijekom dvoboja s Česima te u ostatku večeri.

Iako se pjevaču Thompsonu već godinama ne dopušta nastup u pulskoj Areni, njegova uspješnica 'Lijepa li si' puštena je na stadionu i, po običaju, izazvala glasnu podršku navijača reprezentacije.