PREDSJEDNIK STIŠAVA EUFORIJU

Svaguša: Imamo priliku proći, ali neće biti lako

17.08.2010 u 13:14

Bionic
Reading

Par dana prije ogleda s rumunjskom Unireom predsjednik Hajduka Joško Svaguša i sportski direktor Ivica Kalinić došli su pred novinare kako bi spustili loptu na zemlju i stišali euforiju koja je nastala zbog navodne činjenice da je rumunjski klub pred raspadom

Oprečne informacije svakodnevno dolaze iz Rumunjske. Jedni tvrde da je budući Hajdukov protivnik u kvalifikacijama za Europsku ligu Unirea pred raspadom, dok drugi pak tvrde da Rumunji, istina, imaju problema, ali neće doći u Split s bijelom zastavom, baš naprotiv žele slaviti na Poljudu.

Zbog toga se digla euforija oko Hajduka i mnogi smatraju da je pred bijelima lagan zadatak, a predsjednik Svaguša došao je smiriti strasti.

'Priča se da se Unirea raspada, pa smo došli smiriti tenzije. Oni su odlična momčad koja na utakmicu s nama gleda kao na prekretnicu. Ujedno je momčad s najvećim europskim koeficijentom s kojom smo igrali u posljednje vrijeme. Imamo veliku priliku za ući u Europsku ligu, ali zadatak neće biti nimalo lak. Svi u Hajduku dišemo kao jedan. Pozivam navijače da na Poljudu stvore veličanstven dekor i pokažu sliku cijeloj Europi', kazao je Svaguša novinarima te dodao da je stanje u klubu dijametralno drukčije od onog kakvo je zatekao kad je došao.

Sportski direktor Ivica Kalinić je naglasio da se ne smije podleći načinu razmišljanja da će Hajduk lako eliminirati Unireu zbog financijskih poteškoća koje su zahvatile tu rumunjsku momčad, kojoj neki mediji predviđaju raspad.

'Morat ćemo zapeti iz petnih žila ako želimo eliminirati Unireu, momčad koja zaslužuje respekt. U nekim elementima momčad Uniree je bolja od bukureštanskog Dinama (koji je Hajduk eliminirao u trećem pretkolu Europske lige), a u nekim je slabija od njega. Unirea ima jače pojedince i snažniju individualnu igru od bukureštanskog Dinama, koji je discipliniraniji i organiziraniji od Uniree', objasnio je Kalinić.

Kalinić je nedavno boravio u Rumunjskoj i gledao nastup Uniree u rumunjskom prvenstvu. Na upit je li locirao odakle prijeti najveća opasnost i gdje je šansa Hajduka, Kalinić je odgovorio potvrdno, dodavši da je svoja zapažanja prenio treneru Stanku Poklepoviću, ali da o njima ne može javno govoriti.

Po Kalinićevim riječima, svaka pobjeda Hajduka na Poljudu bez primljenog zgoditka bila bi dobra za uzvrat.