UVIJEK ISKREN

Robert Prosinečki dotakao se igrača koji bi nam sada jako dobro došao: To je velika šteta, a za to smo svi mi krivi...

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 17.06.2021 11:23
  • Objavljeno 17.06.2021 u 11:23
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak (18 sati) igra drugu utakmicu Europskog prvenstva protiv Češke, a u emisiji EUROPEO stručni komentatori Anton Samovojska i Robert Prosinečki najavili su taj susret

Prosinečki je u emisiji dobio pitanje gledatelja o tome je li se Hrvatska prerano odrekla Ivana Rakitića koji je otišao u reprezentativnu mirovinu.

'Ma Ivan je počeo kod nas, jedan je od najvećih i sigurno je šteta što ne igra za reprezentaciju. Pogotovo u ovom dijelu gdje bi sigurno mogao dati još jako puno. Sigurno je da smo i mi svi krivi što je tako brzo i tako lako otišao. I mi svi, i javnost, nije bilo: 'Daj Raketa ostani', sasvim lagano smo pustili to, on je rekao da neće, a mi smo rekli 'Hvala, super si bio', možda je trebalo više', rekao je Prosinečki na HRT-u, a zatim se osvrnuo na utakmicu sa Česima.

'Protiv Češke bit će teška utakmica, najbolje bi bilo kad bi se sad u petak dobilo, onda će biti lakše igrati zadnju. Sigurno da je Nikola Vlašić jedna od opcija na desnom krilu i Dalić razmišlja o njemu.'

U momčad se vraća Dejan Lovren, no zbog ozljede neće biti Borne Barišića.

'Lovren je svakako dobra vijest, jer je konkurencija na stoperskoj poziciji sigurno potrebna. Loša vijest je ozljeda Barišića jer ljevaka nedostaje. Gvardiol je neupitan, veliki talent, bit će izvanredan igrač, a i već je sada odličan. To treba doći', rekao je Samovojska.

  • +89
Engleska - Hrvatska, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Samovojska poziva na oprez jer je Češka odlična reprezentacija.

'Nadam se da će Hrvatska s Češkom igrati dobro, nisu oni iz kategorije koja samo čeka, već i hoće igrati nogomet. Moramo pripaziti na njih, ne možemo ih podcijeniti i lako pobijediti', zaključio je Samovojska.

  • +33
Navijači, Engleska - Hrvatska, Euro 2021., London, 13.6.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL