A SAD NEK IM ODGOVORI

Suparnici opteretili Ivicu ulogom favorita

04.01.2012 u 19:52

Bionic
Reading

Najbolji skijaši svijeta stigli su u Zagreb uoči sutrašnjeg slaloma na Vip Snow Queen Trophyju 2012. Svi ističu da je najveći favorit Ivica Kostelić, ali i najavljuju da će učiniti sve kako bi ga pobijedili na domaćoj stazi

Prošlogodišnji pobjednik, Šveđanin Andre Myhrer stigao je u Zagreb sa samo jednim naumom – zadržati titulu.

'Odličan je osjećaj biti tu, dobro sam trenirao i nadam se da će i utrka biti takva. Ivica bi mogao pobijediti, ali probat ću mu omesti planove', rekao je Myhrer.

Austrijanac Marcel Hirscher za Sljeme se pripremao zadnjih dana kod kuće, na skijalištu čija je staza slična sljemenskoj. Poprilično je zadovoljan kako trenutačno skija, a nema nekih posebnih očekivanja za Crveni spust jer mu, kaže, nije cilj svugdje pobjeđivati nego održati kontinuitet dobrog skijanja i sakupljati bodove.

'Bit će dobro ako zadržim startnu poziciju i završim među prva tri', predviđa Hirscher. Što se tiče njegovih osobnih favorita, to je prije svega Kostelić, ali upozorava da pažnju treba obratiti i na Giuliana Razzolija.

Giuliano Razzoli, standardno dobar na sljemenskoj utrci (pobjednik 2010., treći 2009., četvrti 2011.) po dolasku u Zagreb izjavio je kako se osjeća jako dobro te hvali naše navijače i atmosferu koju stvaraju. Iznimno je zadovoljan i stazom i organizacijom samog događaja te je siguran da će bez obzira na vremenske prilike staza biti spremna.

'Prošli mjesec bio mi je jako težak, nisam u najboljoj formi, ali naravno dat ću sve od sebe. Na startu mi je najvažnije da budem među prvih sedam, a rezultatski pritisak ne osjećam'.

Za najboljeg hrvatskog skijaša i trenutačno vodećeg slalomaša svijeta Ivicu Kostelića Razzoli kaže da je 'odličan skijaš, šampion, no sutra mu neće biti lako pobijediti jer ima puno brzih skijaša'.

I iza Francuza Jean-Baptistea Grangea ovo je teško razdoblje, jer je ljetos operirao rame. Oporavak za sada teče prema planu, ali je oprezan oko prognoza.

'Moji favoriti su Kostelić i Myhrer. Konkurencija je iznimno jaka i svi su dobri. Što se tiče mog skijanja, vidjet ću kako će biti, ako uspijem doći do postolja, bit će izvrsno', kratko je rekao Grange.

Felix Neureuther stigao je u Zagreb u dobroj formi i očekuje dobre rezultate.

'Sutra ćemo vidjeti koje ću mjesto osvojiti, a nadam se da ću ući među prvih pet. Najvažniji je dobar startni broj, a kako sam trenutno u top sedam slalomaša to je uvijek moguće'.

Što se tiče ostatka sezone, Neureuther kaže da ide od trke do trke. ''Nije lako, ali pokušat ću pobijediti Kostelića', dodao je.

Austrijancu Benjaminu Raichu dosadašnji rezultati, kako kaže, ne prate formu, ali za blagdane je odradio dosta treninga i nada se da će na Sljemenu ostvariti dobar rezultat.

'Još nisam ušao u top 20 skijaša, ali nadam se da će se to promijeniti. Favoriti? Ivica sigurno, jer je doma pred svojom publikom i dosta je dobar ove sezone'.

Raich je kratko prokomentirao i jučerašnju pobjedu svoje zaručnice Marlies Schild.

'Jako sam ponosan i zadovoljan zbog jučerašnjeg uspjeha. U životnoj je formi, ali nikad ne očekuješ da će se tako nizati pobjede, a tu u Zagrebu ih je skupila četiri. Svi znamo da je ovo teška staza, nešto poput Schladminga ili Kitzbühela, a to ima određenu težinu'.