PRVENSTVO HRVATSKE

'Sunja je pokazala da je u vrhu streličarstva'

13.07.2013 u 21:29

Bionic
Reading

U organizaciji streličarskog kluba 'Sunja' iz Sunje i Hrvatskog streličarskog saveza, a pod pokroviteljstvom Općine Sunja i Zajednice Udruga i saveza Sisačko moslavačke županije u sklopu obilježavanja Dana Općine Sunja, u subotu je u Sunji održano prvenstvo Hrvatske za streličare do 14 godina, pod medijskim pokroviteljstvom tportala. Na turniru je nastupilo 49 streličara iz 13 klubova

Predsjednik HSS Darko Uidl kazao je da je turnir iznimno kvalitetno organiziran, vrijeme je pogodovalo natjecateljima, a uzimajući u obzir ljeto i godišnje odmore sudjelovanje 50-tak natjecatelja s pravom opravdava koliko zaljubljenika u ovaj sport u Hrvatskoj ima.

'Raduje nas da rezultati kod mlađih sportaša ukazuju da možemo očekivati sve veće i bolje rezultate a što je zasluga redovitog treninga i ljubavi prema ovom sportu. Hrvatski streličarski savez upravo na onom što smo danas imali priliku vidjeti daje nam jedan vid mira u razvojnim programima poglavito što naši 'klinci' već sad ostvaruju značajne rezultate', rekao je Uidl.

'Mi smo se kandidirali za ovaj turnir prošle godine iako su nam bili veći gradovi iz Hrvatske protukandidati. Sunja je zbog dosadašnjih kvalitetnih organizacija turnira uspjela dobiti ovo prvenstvo i dokazali smo da smo u organizacijskom djelu u vrhu streličarstva. Sa rezultatima naših natjecatelja zadovoljan sam i nadam se da daljnim uspjesima jer sam iznimno ponosan na rad sa djecom iz Sunje, a što dokazujemo svojim rezultatima', kazao je Miro Srnec, predsjednik organizacijskog odbora.

Najuspješniji su bili streličari PSK – 1955 Zagreb, 'Sesvete' iz Sesveta, 'Cekin' Varaždin, 'Oroslavlje' iz Oroslavlja, 'Kuna' iz Pakraca i kao domaćin 'Sunja' iz Sunje.