NAJBOLJI STRIJELAC EURA

Sumnjali u njega, a sada vodi Francuze prema velikoj tituli!

04.07.2016 u 11:28

Bionic
Reading

Pogotkom protiv Islanda Antoine Griezmann postao je najbolji strijelac nogometnog Eura, a iako su u Francuskoj mnogi sumnjali u njega, sada se izbornik Didier Deschamps uzdaje upravo u napadača Atletica uoči polufinalnog okršaja protiv Njemačke...

Griezmann je jedan od nogometaša koje su podcjenjivali mnogi tijekom karijere. Prenizak i nedovoljno snažan, bio je njegov opis u mlađim danima zbog relativno krhke građe i visine od 176cm.

No, 25-godišnji napadač proslavio se u Primeri u dresu Sociedada da bi prije dvije godine karijeru nastavio u Atleticu gdje je dokazao da je jedan od najboljih napadača svijeta. Ove sezone poveo je svoj klub do finala Lige prvaka u kojem se nesretno izgubio, a sada vuče i Francusku prema finalu Eura.

Griezmann je s dva pogotka kreirao preokret u osmini finala protiv Irske, a protiv Island je ponovo zabio i tako se probio s četiri gola na prvo mjesto liste strijelaca Eura. U njega sada više ne sumnja nitko.

'Jako je učinkovit igrač i tehnički izvrstan. Bilo bi odlično da nastavi ovako i ostane prvi strijelac Eura. Trebat će nam od njega to isto sljedećeg četvrtka,' najavio je izbornik Didier Deschamps uoči okršaja s Njemačkom u polufinalu.

Griezmann je protiv Islanda dobio manje zaduženja u obrani i više slobode na terenu, što mu se svidjelo.

'Moramo nastaviti ovako. Mogao sam činiti mnogo više nego prije, imao puno prostora na lijevoj i desnoj strani, bilo je puno lakše pronaći suigrače,' objasnio je francuski napadač koji se nada i u polufinalu jednako uspješnoj francuskoj večeri.

Grizemann je ukupno ove sezone u dresu Atletica i Francuske zabio 38 golova...