UZALUD POZIVI

Šukerov skandal: Dolazi u Split, a zaobilazi Baldasara!

27.02.2014 u 15:50

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izazvao je skandal: za petak poslijepodne najavio je posjet Splitu, ali ignorirao je poziv na sastanak koji mu je uputio gradonačelnik Ivo Baldasar!

Šuker će službeno posjetiti splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnju, a onda će navratiti i na skupštinu Županijskog nogometnog saveza, ali na Baldasarove višemjesečne pozive na sastanak jednostavno se - oglušio. A gradonačelnik ga poziva na razgovor još od studenog prošle godine, kada se pojavila mogućnost kandidature Poljuda za domaćina Europskog prvenstva 2020. godine.

'Vidim da zaista nisam pogriješio kada sam kazao da se ponašaju kao da nisu hrvatski savez', kazao je gradonačelnik Splita za tportal.

Na njegovu adresu stigla je tek obavijest Županijskog nogometnog saveza i predsjednika Alojzija Šuprahe o nekakvom 'radnom ručku' koji bi se mogao dogoditi u petak oko 14.30 sati. Ne zna se čak ni mjesto, restoran bi trebao biti naknadno izabran.

'Odbijam ovakav poziv. Nakon dva mjeseca pristojnih dopisa i poziva da raspravimo o mogućoj kandidaturi Splita, bilo bi primjereno da se sastanak održi u normalnim okolnostima, dakle u gradskoj upravi. Ovo mi je potpuno neprihvatljivo i neću se odazvati pozivu na ručak', dodaje Baldasar

Da Šuker potpuno ignorira splitsku vlast, dokazuje podatak da će se sa županom Ževrnjom naći u službenim prostorima, dok bi gradonačelnik Baldasar bio tek jedan od pozvanih na široki 'radni ručak'.

'Ovo pitanje se politizira, što ne bi trebao biti zadatak Saveza. Naš poziv i dalje stoji, iako je potpuno jasno da se s nama nemaju sastati u normalnim okolnostima i čine sve da do konstruktivnog razgovora uopće ne dođe. Još jednom pokazuju da ignoriraju grad Split, sportske klubove i cijelu splitsku sportsku zajednicu', dodaje ljutiti splitski gradonačelnik.

U Hrvatskom nogometnom savezu službeno ne znaju Šukerov sutrašnji raspored. Glasnogovornika Tomislava Packa pitali smo zašto ignoriraju pozive gradonačelnika drugog grada u državi, pa nam je kazao da su jednom prilikom na njih odgovorili.

Točno. Baldasaru su napisali da će termin sastanka dogovoriti nakon 23. veljače, kad se Šuker vrati s putovanja na Bahame. I na tome je ostalo: javljamo vam da ćemo se dogovoriti kad ćemo se eventualno sresti...