SASTAO SE IO HNS-A

Šuker se pokušao obračunati s novinarima: Mamić i Vrbanović su nevini!

07.07.2015 u 14:48

Bionic
Reading

Prvi put od uhićenja bliskih kolega i čelnih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, Damira Vrbanovića i Zdravka Mamića, pred novinare je izašao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker

No pitanje je bi li se Šuker udostojio doći pred novinare da prije toga nije održana 'redovna sjednica Izvršnog odbora', na kojoj su doneseni zajednički zaključci, odnosno stavovi koje potpisuje više ljudi, a ne samo bivši proslavljeni strijelac.

Bez obzira na to što su Damir Vrbanović i Zdravko Mamić privedeni zbog 'sumnjivih poslova u zagrebačkom Dinamu', nema sumnje kako je HNS uzdrman jer ipak je riječ o izvršnom direktoru i prvom dopredsjedniku.

'Vlada veliko jedinstvo Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema, o HNL-u i donijeli smo puno vrijednih zaključaka koje pišu u priopćenju (na dnu članka, op. a.)', kazao je na početku Šuker.

'Morate znati da Savez ima program po kojem će raditi. Najvažniji zaključak je da do sudske odluke za naše prijatelje Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, kao i osobnog prijatelja i bivšeg vatrenog ZoranaMamića, jest da su nevini! Pričekajmo odluku. HNS će se držati činjenice da su nevini dok se ne dokaže suprotno. Iskreno se nadam kako ćemo na kraju biti svi zadovoljni. HNS je baza od 150 tisuća sportaša, 300 tisuća djelatnika. Nogomet nije samo prva liga, dodao je Šuker.

Na pitanje tko je krivac za kukasti križ, Šuker je rekao:

'Želim vjerovati da je sve slučajno, međutim kad trebamo prokazati Hrvatsku u europskim vodama, tu smo prvi. Tko može opravdati sve napisano o kladioničarskoj mafiji koja je bila predmet bochumskog suda 2009. Za mene je taj slučaj gotov. Ne znam kome je u interesu da se piše o predmetu koji je 2009. Na zadnjem Izvršnom odboru UEFA-e sam dobio toliko pozdrava i podrške. Zar 35 glasova s posljednjeg UEFA-inog Kongresa ništa ne vrijedi?'

Došla je na red i 'afera klađenje' te prijateljstvo sa Šapinom

'Tko može opravdati sve ove stranice i toliki gnjev prema meni? Za mene je slučaj gotov, pravda će pobijediti. Na zadnjem IO-u dobio sam toliko pozdrava i potpore. Prije sedam dana sam rekao da sam u to vrijeme bio u Njemačkoj.'

Na upit novinarke Indexa treba li u HNS uvesti unutarnju kontrolu zbog ugovora s igračima, Šuker je odgovorio:

'To nije moj posao. Stojim iza Ivančice Sudac i prepuštam joj sve odluke o licenciranju. Iza njih ću stati zatvorenih očiju.'

Onda je malo zastao i kazao:

'Pa pogledajte rezultate, plasman i koeficijente hrvatskih klubova! To je moj ponos!'

'U posljednje četiri godine pomogli smo klubovima s 26.462.946,70 kuna, HNS je u plusu 19.781.725,64 kuna u 2014. Punih 20 godina u HNS-u, a tu je Srebri da potvrdi, nije kasnila plaća. U čemu je problem? Je li netko želi doći na naše mjesto? Ponosan sam i idem tako već tri godine po cijelom svijetu. Uefu više ne zanima Savezu uzimati lovu', kazao je Šuker.

'Trebao sam ići u Kanadu u Vancouver na finale SP-a, ali nisam išao jer bi svi portali pisali da sam pobjegao. Ajde, koji biste naslov stavili da sam otišao?' požalio se Šuker koji je u jednom trenutku podigao glas.

'Nogomet će uvijek biti igra zdravlja, sreće i zadovoljstva i doći će brzo EP. Budite ponosni na to!' kazao je Šuker o otišao u svoj ured.


Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza zauzeo je sljedeći stav prema pokrenutom istražnom postupku koji tereti, između ostalih, prvog dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića.

Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije.

Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića.

HNS pod rukovodstvom predsjednika Davora Šukera i Izvršnog odbora nastavlja s uobičajenim i svakodnevnim radom prema Statutu, propisima i programskim aktivnostima. Brojna tijela, komisije i odjeli Saveza pripremili su novu natjecateljsku godinu te nastavljaju skrbiti o velikom broju reprezentativnih selekcija.

Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana za istragu.