SROZAN IMIDŽ REPREZENTACIJE

Šuker prihvatio Štimčevu ostavku!

16.10.2013 u 09:45

  • +12

kvalifikacije za SP: Škotska - Hrvatska

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić / PIXSELL

Bionic
Reading

Igor Štimac više neće biti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije! Potvrdio je to predsjednik HNS-a Davor Šuker RTL-ovim novinarima koji su dočekali nogometnu reprezentaciju jutros u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso

'Srozan je imidž reprezentacije. Iako meni osobno nije ponudio ostavku, znam sto treba učiniti, Igor više neće biti izbornik!' naglasio je Šuker, javlja rtl.hr.

Nakon najneuspješnijih kvalifikacija u povijesti nogometne reprezentacije Hrvatske te dvaju uzastopnih poraza (Belgija i Škotska) - jasno je da osim podrške javnosti, izbornik Igor Štimac više nema podršku vodstva HNS-a. Uostalom, i sam Štimac je odmah nakon utakmice u Glasgowu ponudio ostavku.

Konferencija za novinare najavljena je za 12 sati, kada će vrhuška HNS-a najvjerojatnije potvrditi Štimčevu smjenu. Naime u 11 sati – u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton - bit će održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Čak i ako Štimac od danas postane 'bivši', svi poznavatelji nogometa s pravom se pitaju: tko će voditi Hrvatsku u dodatnim kvalifikacijama (15. i 19. 11.)? Tko je najbolje rješenje? Je li to izbornik U21 reprezentacije Hrvatske Niko Kovač? Ili možda Robert Prosinečki, koji trenutačno radi u Turskoj? Ili će novi izbor biti ogromno iznenađenje... O Štimčevu nasljedniku može se samo nagađati...