teška skupina

Šuker misli da ždrijeb za Hrvatsku nije mogao biti puno gori od ovog

01.12.2017 u 19:37

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Davor Šuker bio je dio delegacije hrvatske nogometne reprezentacije tijekom ždrijeba u Kremlju te smatra da su naši izvukli možda i najtežu skupinu...

Podsjetimo, Hrvatska će igrati s Nigerijom, Argentinom i Islandom u skupini D, odlučio je ždrijeb ovog petak. Možda su izvučene samo još dvije skupine jednako snažne pa u našem taboru nije bilo euforije, a protivnike je pohvalio predsjednik HNS-a.

  • +24
Ždrijeb skupina za nogometno SP u Rusiji 2018. Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

'Mislim da je ovo možda i najteža skupina na Svjetskom prvenstvu, sve su reprezentacije itekako respektabilne, a što dodatno reći o Messiju, koji može sam odlučiti bilo koju utakmicu,' izjavio je Davor Šuker koji trenutno vodi bitku s Darijom Šimićem za novi mandat na čelu Hrvatskog nogometnog saveza.

Iako nije pretjerano oduševljen izvučenom skupinom, revanšu s jednim suparnikom ipak se raduje.

'Nigerija na otvaranju skupine nam je zasad nepoznanica, no znamo da su bili neporaženi u kvalifikacijskoj skupini, što znači da su vrlo dobri. S Islandom imamo određena iskustva i drago mi je da smo ih dobili, s obzirom na rasplet našeg posljednjeg susreta u Reykjaviku,' dodao je Šuker.

U slučaju da prođu dalje, naše čekaju još veći izazovi i križanje sa skupinom C u kojoj je favorit za prvo mjesto moćna Francuska...