kalkulacije

Ako Hrvatska prođe skupinu kao druga, naše čekaju još brutalniji protivnici!

01.12.2017 u 19:00

Bionic
Reading

Hrvatska je ovog petka saznala da će na SP-u igrati u neugodnoj skupini D zajedno s Argentinom, Nigerijom i Islandom, a ako kao druga prođe u osminu finalu, mogao bi ju čekati strašno težak put prema završnici turnira...

Dalićeva izabrana vrsta morat će se pomučiti ako želi proći u nokaut fazu svjetske nogometne smotre, a bilo bi dobro da skupinu D završi ispred svih suparnika, kao prva u skupini.

  • +24
Ždrijeb skupina za nogometno SP u Rusiji 2018. Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

Zašto? Na taj bi način izbjegla moćnu francusku nogometnu reprezentaciju koja je jasan favorit za osvajanje prvo mjesta u grupi C s kojom se naša križa.

Ako bi naši kojim slučajem završili drugi u grupi, u osmini finala vrlo vjerojatno bi ih čekala Francuska, a u četvrtfinalu Španjolska ili Portugal, dok bi Brazil ako sve prođe po očekivanjima trebao biti potencijalni suparnik u polufinalu.

Nema sumnje, najgori je to mogući put do završnice Svjetskog prvenstva i eventualnog ponavljanja bronce ili još većeg uspjeha.

Ako bi Hrvatska pak završila kao prva u svojoj grupi, išla bi na drugu reprezentaciju skupine C, Dansku, Australiju ili Peru te bi bila favorit u tom dvoboju. U četvrtfinalu bi ju pak čekao pobjednik skupine u kojoj su Španjolska ili Portugal, a možda u slučaju iznenađenja Urugvaj ili domaćin Rusija, dok bi Njemačka ako sve prođe bez senzacija mogla biti potencijalni rival u polufinalu.

Ni taj drugi put nije pretjerano lak, no svakako je puno ugodniji od onog prvog. No, prije svega naši trebaju proći svoju grupu, a dalje ćemo vidjeti. Ulazak u nokaut fazu natjecanja iz ovakve skupine D već bi bio pristojan uspjeh i Zlatku Daliću nitko ne bi mogao ništa zamjeriti...