naši nisu dobro prošli

Samo dvije grupe jednako neugodne kao ova u kojoj je Hrvatska!

01.12.2017 u 17:50

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ne može se pohvaliti ugodnim ždrijebom skupine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a samo još dvije grupe djeluju jednako jako kao grupa D u kojoj se nalazi Dalićeva družina...

Naši će se morati ozbiljno pomučiti ako žele proći dalje. Grupa u kojoj se nalaze Nigerija, Argentina i Island vrlo je neugodna i čekaju ih tri izjednačena susreta u kojima neće imati pravo na loš dan, ako se žele dokopati osmine finala.

  • +24
Ždrijeb skupina za nogometno SP u Rusiji 2018. Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

Ako usporedimo hrvatsku skupinu s ostalima, jasno je da se radi o jednoj od najjačih grupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Po snazi se s njom eventualno može mjeriti grupa E u kojoj je Brazil izvukao snažnu Švicarsku, neugodnu Kostariku te Srbiju koja je u uzlaznoj putanji, ali neće joj biti lako proći dalje.

Jaka je i grupa F u kojoj će Nijemci igrati sa Šveđanima koji su već eliminirali jednu moćnu reprezentaciju, Italiju u dodatnim kvalifikacijama. Tu je još i Meksiko koji je uvijek dobar na SP-u, kao i Južna Koreja.

U ostalim grupama favoriti bi trebali proći dalje, a najzadovoljnija ždrijebom može biti Rusija koja je izvukla Saudijsku Arabiju i Egipat te ima lijepu priliku proći dalje, iako ne djeluje pretjerano moćno uoči početka turnira kojem je domaćin.

Naši će se pak morati pomučiti, ali ostaju u ulozi favorita za jedno od prva dva mjesta u skupini, samo to još treba opravdati na travnjaku...