LEGENDA UOČI SPEKTAKLA

Šuker: I Real je ranjiv, treba se boriti

12.09.2011 u 10:20

Bionic
Reading

Najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije Davor Šuker (43) jedan je od rijetkih hrvatskih nogometaša koji se može pohvaliti kako je nosio dres Real Madrida

Šuker je za 'kraljevski klub' igrao od 1996. do 1999. godine i u 106 nastupa zabio je 49 golova. S Realom je osvojio i četiri trofeja - Ligu prvaka, prvenstvo, Interkontinentalni kup, te španjolski Superkup. Stoga niti ne čudi što jedan od najboljih napadača svijeta 90-ih godina s nestrpljenjem očekuje ogled Dinama i Real Madrida na otvaranju Lige prvaka.

'Naježim se na sam spomen utakmice. Sve bi dao da mogu zaigrati u Maksimiru na tako velikom spektaklu,' kazao je Šuker u razgovoru za Hinu.

Za Šukera je Real bez ikakve sumnje jedan od najvećih klubova na svijetu.

'Njegova veličina nisu samo osvojeni trofeji, već i respekt koji pokazuje prema navijačima, bivšim igračima i legendama kluba, a to je ono što mi u hrvatskom nogometu moramo još učiti i raditi,' dodao je Šuker koji je tijekom karijere igrao i za Osijek, Dinamo, Sevillu, Arsenal, West Ham i TSV 1860 Munichen. U dresu reprezentacije prikupio je 69 nastupa i zabio 45 golova.

Bivši napadač Dinama je svjestan kako 'modri' u ovoj utakmici ne mogu previše izgubiti. Otpisani su i prije početka dvoboja, no to ne znači da se ne trebaju boriti.

'Dinamo nije u poziciji razmišljati hoće li biti prvi, drugi ili treći u skupini. Za nas je svaka utakmica finale Lige prvaka i igrati u takvoj skupini je veliki uspjeh. Trebamo uživati u festivalu nogometa koji slijedi u Zagrebu i trebamo učiti na toj utakmici,' smatra prvi topnik 'vatrenih' ali i odmah dodaje:

'To ne znači da možemo biti žrtveno janje. Treba se boriti i ne napustiti teren pognute glave.'

Šuker naglašava kako će Dinamo igrati protiv 'atomske bombe', ali i naglašava kako niti Real nije s druge planete.

'I Real je ranjiv, no nema čarobne formule kako zaustaviti njihove napade. Kako će ih Dinamo pokušati zaustaviti to prepuštam Kruni Jurčiću, no moj savjet igračima je da paze da ne izgore.'

Real Madrid je na zadnjih pet gostovanja u Primeri zabio 24 gola, što nije uspjelo niti jednom španjolskom klubu. U sezonu je ušao s dvije pobjede postigavši ukupno deset golova, što je sasvim dovoljno upozorenje društvu iz Maksimirske 128.

'To je jasna poruka igračima Dinama. Međutim, dečki trebaju pokazati što znaju, ne treba se uplašiti. Na koncu ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno.'

Šuker bi bio zadovoljan neodlučenim ishodom, ali smatra kako neće biti kraj svijeta ako Real pobijedi u Zagrebu.

'Bod bi bio veliki uspjeh ne samo za Dinamo već i za cijeli hrvatski nogomet,' dodao je.