tko je tu lud?

Šuker i HNS 'časte' novim terenima, a iz Hajduka su se zahvalili na ponudi!?

07.04.2018 u 15:06

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez će sredstvima uz Uefina fonda urediti šest prvoligaških travnjaka. Svaki će koštati oko pet milijuna kuna, a uređivat će se tereni u Vinkovcima, Kranjčevićevoj, Koprivnici, Zaprešiću, Pula i Maksimiru... Što je s Poljudom, Rujevicom, Osijekom?

Predsjednik HNS-a Davor Šuker pohvalio se kako na kraju ove sezone počinje obnova dijela terena na kojima se igraju prvoligaške utakmice. I njemu je valjda dosta 'kaljuže', napokon se dosjetio pomoći klubovima koji grcaju u financijskim problemima, a jedan od gorućih i najvećih nedostataka - infrastruktura - u katastrofalnom je stanju.

Čaki i nije problem gdje smjestiti gledatelje, njih je ionako sve manje, jer što će ti gledatelji ako nogometaši nemaju gdje igrati! Tereni u Hrvatskoj, a sad govorimo o onim prvoligaškim, u katastrofalnom su stanju. Zato je HNS 'povukao' novac iz Uefinih fondova (koji je navodno bio namijenjen za izgradnju kampa za reprezentaciju!) te odlučio 'isušiti kaljužu'! Prečesto su se na nogometnim travnjacima, nakon i malo ozbiljnije kiše, igrale vaterpolo utakmice. Nije ni čudo da su naše 'barakude' svjetski prvaci...

No, krenimo redom, nove travnjake će dobiti Vinkovci, Kranjčevićeva, Koprivnica, Zaprešić, Pula te Maksimir koji jedini u Hrvatski Telekom 1. HNL ima grijani teren! Svaki od tih terena koštat će oko pet milijuna kuna, ali problem je što 'u konkurenciji' nema Rujevice, Osijeka i napose - Poljuda. Dakle, Rujevica jedina ne treba nikakve zahvate, teren je nov i problema nema, Osijek gradi novi stadion te je obnova travnjaka na Gradskom vrtu nepotrebna. A Hajduk? 'Bili' su se, zbog svih problema u 'komunikaciji' s vrhuškom HNS-a i otvorenog sukoba svojih čelnika s Davorom Šukerom, zahvalili na ponudi. Jednostavno ne žele HNS-ov novac. Valjda znaju što rade...

  • +9
Hrvatska - Kosovo, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Kako navode Sportske novosti, svi će tereni - osim onog u Puli - biti grijani te će se raditi o hibridnim travnjacima, konkretnije to će biti kombinacija prirodne i umjetne trave!

'Potpisali smo ugovore s gradovima koji će obaviti pripremu, a potom će dvije tvrtke, koje smo odabrali na natječaju, napraviti šest novih terena. HNS ulaže 30 milijuna kuna, po pet milijuna na svakoj lokaciji', kazao je u razgovoru za SN Marijan Kustić, direktor za natjecanje, infrastrukturu i nogometni razvoj. Čim se postavi temeljna infrastruktura stižu i novi tereni, a taj posao će odraditi talijanske tvrtke Italgreen i Rappo.