rukomet - croatia cup

Sudar 'kauboja' i 'zmajeva' obilježit će braća Karačić; Igor igra za Hrvatsku, a Ivan za Bosnu i Hercegovinu

04.01.2020 u 13:21

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija danas od 16.50 sati u Poreču igra prvu utakmicu Croatia Cupa protiv reprezentacije BiH. Ovo je prva od dvije pripremne utakmice uoči Europskog prvenstva koje započinje 9. siječnja

U Poreču će hrvatski rukometaši odmjeriti snage protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bit će to ujedno dvoboj braće Karačić, Igor će zaigrati u hrvatskom, Ivan u dresu Bosne i Hercegovine. U nedjelju će hrvatske rukometaše testirati Katar.

'Želimo se uigrati i obrambeno i napadački. Imamo neke zamisli koje bi trebali provesti, neće nam biti u prvom planu rezultatu, nego nam je cilj da se što bolje posložimo kao ekipa', rekao je Marino Marić.

'Jedva čekamo da dođemo da dođemo u Graz i da počne turnir. Znamo da su dvorane rasprodane i bit će puno naših navijača te će sigurno biti ugodno igrati tamo', kaže naš prvi golman Marin Šego.

Červar još mora odlučiti tko će ići na EURO, na raspolaganju ima 18 igrača, a dvojica će otpasti...

'Radili smo dosta u obrani, mijenjali smo obrane s 5:1 na 6:0, nešto smo se dotakli i napada budući da je na prošlom prvenstvu se pokazao napad da može i bolje. Očekujem da će se vidjeti određeni pomaci i da ćemo te dvije utakmice iskoristiti što je bolje moguće da vidimo jesmo li ulovili te linije kretanja i hoće li će taj napad biti učinkovit', kazao je Hrvoje Horvat.

Kazao je i kako su kao ekipa dali svoj maksimum te da će moći reći koliko su zadovoljni pripremama tek nakon ove dvije pripremne utakmice.

Dečki daju svoj maksimum. Peh s tri ozljede koji nam ostavljaju gorčine u tim pripremama. Uigravamo se i vjerujem da će se već sutra vidjeti određeni pomaci. Nakon što završe ove dvije utakmice moći ćemo reći koliko smo zadovoljni s pripremama', zaključio je prvi pomoćnik Line Červara Hrvoje Horvat.

  • +13
Zagreb: Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na pripreme u Poreč Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

O svemu će, kaže Horvat, ovisiti stav ekipe.

'O rezultatu će ovisiti naš stav. Moramo otići na EURO s enormnom željom, htijenjem, voljom, stavom da ova reprezentacija vrijedi medalje. Navijači nas prate i unatoč nešto lošijim rezultatima u zadnje vrijeme. Imamo obavezu i prema sebi i prema navijačima odraditi pravo prvenstvo i pokazati se u pravom svjetlu. Vjerujem da imamo klasu', kazao je Horvat te najavio reprezentacije Bosne i Hercegovine te Katara.

'To su dvije dobre ekipe, u kojima dominira ta 6:0 obrana, pomno smo birali protivnike. Znamo da imaju jako dobre golmane, što nam je isto jako bitno. Vjerujem da će dečki pokazati sve ono što su tu pokazali i da će opravdati naša očekivanja', zaključio je Hrvoje Horvat.