UFC ON FOX 3

Sudačkom odlukom do meča za titulu prvaka

09.06.2012 u 16:58

Bionic
Reading

Na UFC-ovoj priredbi, koja nije obilovala posebno zvučnim imenima, svejedno se moglo vidjeti nekoliko iznimno zanimljivih mečeva, a napokon znamo i tko će biti protivnik Josephu Benavidezu u meču za titulu prvaka UFC-a u muha kategoriji

Uvodne borbe nisu nam donijele puno prekida, šest od osam mečeva otišlo je do kraja na sudačku odluku. Među borce koji je do svoje pobjede stigao prekidom spada Tim Means čiji je meč protiv Justina Salasa trajao svega jednu minutu prije nego li je uspio završiti borbu udarcima, odnosno tehničkim nokautom.

U prvoj rundi borbu je okončao i Dustin Pague, koji je nakon tri minute gušenjem s leđa svladao Jareda Papaziana.

Dok uvodne borbe nisu donijele tako previše prekida gledateljima na Floridi, glavne borbe donijele su glavobolju producentima koji su morali paziti da popune program zbog TV prijenosa, a to im nije bilo lako s obzirom da su tri meča prije glavne borbe večeri završile prekidom.

U bantam kategoriji sučelili su se Eddie Wineland i Scott Jorgensen. Eddie je bio svjestan svoje inferiornosti u parteru, pa je uglavnom pokušavao borbu zadržavati na nogama, što mu je jednim dijelom i uspjelo. Taktika se pokazala dobrom u već u prvoj rundi s obzirom na stvorenu sudačku prednost, no ona mu ipak nije bila potrebna s obzirom da je u drugoj dionici meča desnom rukom uspio nokautirati Jorgensena.

U drugoj borbi večeri s popisa glavnih mečeva borci su više puta bili u parteru i u stand-up borbi, a na samom kraju prve runde Josh Neer je krenuo agresivnije i uputio nekoliko dobrih udaraca u tijelo, no Mike Pyle je uspio desnim krošeom precizno naciljati njegovu bradu te slaviti nokautom.

Erick Silva i Charlie Brenneman nisu previše oduševili publiku, koja ih je tijekom meča i kaznila zvižducima zbog neaktivnosti. Brenneman je pokušao već na početku borbe srušiti Silvu, no jedino što je uspio je primiti nekoliko udaraca koljenom i rukama. Brenneman je nastavio sa svojim pokušajima selidbe borbe u parter. Nakon jedne akcije završili su oboje na podu, Silva svom protivniku dolazi na leđa i Brenneman je morao ubrzo tapkati zbog gušenja.


U glavnom meču večeri ulog je bio titula izazivača aktualnog prvaka UFC-a u muha kategoriji Josepha Benavideza. Ovo je bio revanš Demetriousa Johnsona i Iana McCalla, nakon što je njihov prethodni međusobni susret završio neriješeno.

Oba borca pokazala su želju da što više vremena provedu u parteru, a to im je nerijetko i uspijevalo. Johnson je bio na početku nešto malo uspješniji, njegovi udarci češće su pronalazili metu. McCall je bio prilično agresivan, pokazivao je volju za napadom, no u pravilu su njegovi udarci išli u prazno.

McCall je zato u drugoj rundi uspio uzdrmati svog protivnika, no nije znao kako ga dovršiti, a pokušavao je čak i kružnim laktovima te je imao i nekoliko uspješnih bacanja.

U trećoj rundi oba borca zaista su pružili svoj maksimum, udaraca je bilo sa svih strana. Iako možda ne bi bilo pogrešno da se odradila dodatna runda, suci su ipak odlučili jednoglasnom odlukom pobjedu dodijeliti Johnsonu nakon 15 minuta borbe.

Glavne borbe
Demetrious Johnson defeated Ian McCall – 3:0 (29-28, 30-27, 29-28)
Erick Silva defeated Charlie Brenneman – Submission (Rear-naked choke, R1, 4:33)
Mike Pyle defeated Josh Neer – KO (Udarac, R1, 4:56)
Eddie Wineland defeated Scott Jorgensen – KO (Udarac, R2, 4:10)
Uvodne borbe
Mike Pierce defeated Carlos Eduardo Rocha -2:1 (27-30, 30-27, 30-27)
Seth Baczynski defeated Lance Benoist – 2:1 (27-30, 29-28, 29-28)
Matt Grice defeated Leonard Garcia – 3:0 (30-27, 30-27, 30-27)
Dustin Pague defeated Jared Papazian – Submission (Rear-naked choke, R1, 3:31)
Tim Means defeated Justin Salas – TKO (Udarci, R1, 1:06)
Buddy Roberts defeated Caio Magalhaes – 3:0 (30-27, 30-27, 29-28)
Henry Martinez defeated Bernardo Malgalhaes – 3:0 (30-27, 29-28, 29-28)
Sean Pierson defeated Jake Hecht – 3:0 (29-28, 29-28, 29-28)