GORAN TENŽERA

Sudački ekspert o dramatiziranju igrača Rijeke i velikom propustu Rumunja

08.04.2024 u 08:29

Bionic
Reading

Rijeka je pobjedom 1:0 na Rujevici protiv Hajduka zadržala pet bodova prednosti ispred Dinama, koji ima utakmicu manje, te izbacila Splićane iz borbe za naslov prvaka.

Dvostruki program na Poljudu između Hajduka i Dinama sudili su Nijemac Daniel Siebert i Talijan Fabio Maresca, dok je dvoboj u Rijeci vodio Rumunj Horatiu Mirce Fesnic.

Sudački ekspert Goran Tenžera ovako je vidio suđenje rumunjskog suca na Rujevici:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Trebala je ovo biti najbolje odsuđena utakmica od ove tri u kojima su angažirani strani suci, da nije bilo propusta u 80. minuti. Nesmotren prekršaj Radeljića na Krovinoviću je imao sve elemente za dodjelu opomene koja bi bila druga, što bi bilo i isključenje iz igre za tog igrača. U ostalom dijelu utakmice je sudio vrlo dobro, pokazao istančan osjećaj za igru'. rekao je Tenžera za Dalmatinski portal i dodao:

  • +46
Rijeka - Hajduk, SuperSport HNL, 7.4.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Puštao je igru kada je to bilo primjereno, odnosno istu zaustavljao kada su to okolnosti zahtijevale. Imao je ujednačeni kriterij. Posebno se svidio što nije u nekoliko navrata prihvaćao dramatiziranje igrača Rijeke kada bi bili zahvaćeni laganim, slučajnim kontaktima rukom u predjelu glave. Naši suci takve situacije često precjenjuju i pokazuju nepotrebne žute kartone. Zadržao je potpunu kontrolu nad utakmicom do samog kraja, igrači su njegove odluke prihvaćali bez značajnijih prigovora', zaključio je Tenžera.

VIDEO sažetak pogledajte u prilogu:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.