NAPOKON NETKO

Sudac je dao znak za početak, a Hajduk je zahvaljujući Livaji dočekao trenutak na koji se čekalo više od 16 godina. I još je zabio gol!

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 27.11.2022 18:15
  • Objavljeno 27.11.2022 u 17:15
Bionic
Reading

Marko Livaja je od prve minute zaigrao na utakmici drugog kola Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Kanade, a Hajduk je na taj trenutak čekao više od 16 godina. A utakmicu je začinio i sjajnim golom u 44. minuti za vodstvo 2:1

Dugo vremena je prošlo od kada je splitski Hajduk imao igrača iz svojih redova, a da je bio u prvih 11 za neku utakmicu na Mundijalu.

[FOTO] Kramarić i Livaja slomili obranu Kanade za spektakularan preokret!

Taj nevjerojatan post prekinuo je njihov najbolji strijelac i igrač Marko Livaja. Hajdukov napadač je u prvom kolu u remiju protiv Maroka ušao u drugom dijelu da bi sada protiv Kanade dobio priliku od prve minute. A da je izbornik Zlatko Dalić pogodio s njim dokaz je i prekrasan gol u 44. minuti za vodstvo 2:1.

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Inače, zadnji igrači koji su u statusu nogometaša splitskog prvoligaša zaigrali za Hrvatsku na SP-u u početnom sastavu bili su Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa na SP-u u Njemačkoj 2006. godine. Dakle, prošlo je više od 16 godina.

  • +29
Hrvatska - Kanada, navijači na tribinama Izvor: Profimedia / Autor: OZAN KOSE / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal