NOVAC NIJE PROBLEM

Stvara se nova rukometna sila

29.01.2014 u 12:51

Bionic
Reading

U bliskoj budućnosti Vardar bi mogao i u muškoj konkurenciji biti jedan od najboljih klubova Europe

Dolaskom ruskog biznismena Sergeja Samsonenka (lipanj 2013.) došli su bolji dani makedonskog rukometa, zapravo Vardara. Glavni sponzor prvo se bacio na stvaranje moćnog ženskog kluba (Lekić, Radičević, Zebić, Pineau, Dembele, Fernandez, sada i Penezić), a došao je red i na rukometaše.

Vardar ove sezone ima respektabilan sastav s nekoliko makedonskih reprezentativaca, sjajnim Rusima Đibirovom i Rastvorcevom, Španjolcima Malumbresom i Dušebajevom, Srbima Terzićem i Toksićem, koji će se gotovo sigurno plasirati u osminu finala Lige prvaka. No Samsonenko želi da Vardar bude konkurentan najboljim klubovima Europe i da se bori za titulu prvaka Starog kontinenta.

U utorak je za novog trenera stigao Raul Gonzalez koji je vodio Valladolid te je bio asistent u Ciudad Realu, a sada se kreće u stvaranje super jake momčadi.

Makedonski sport piše kako će Vardar pokušati Barceloni preoteti čak četiri igrača, a to su sve velika imena – Sergej Rutenka, Arpad Šterbik, Nikola Karabatić i Kiril Lazarov. Na prvi pogled izgleda nemoguće, ali kada su u pitanju ruski milijuni, odjednom sve postaje izgledno.