TEREN ZAMIJENIO TV-om

Štrlek: Vrijeme je da 'maznemo' Francuze

22.01.2013 u 22:20

Bionic
Reading

Pred hrvatskim rukometašima četvrtfinalni je dvoboj na ovom SP-u, a suparnici Golužinim igračima su stari znanci - Francuzi

Nakon što su Goluža i igrači odlučili u posljednjoj utakmici skupine pobijediti Španjolsku i uzeti prvo mjesto u skupini, pristali su na teži put prema završnici. A na tom im putu, nakon skromnih Bjelorusa, sada stoje Francuzi.

Hrvatska si je u zadnje vrijeme već polako nabila komplekse od 'tricolora', jer gubila je sve važne utakmice, a zadnji poraz koji smo pretrpjeli od Onesteine momčadi bio je polufinalni na Olimpijskim igrama u Londonu. Doduše, u siječnju prošle godine, na Euru u Srbiji, predvođeni Kopljarom razbili smo Francuze sa 29:22.

'Vrijeme je da ih maznemo. Super igramo i, što je najvažnije, vjerujemo u pobjedu. Uistinu mislim da je sada pravi trenutak da ih pobijedimo', rekao je Štrlek, koji je prvih pet utakmica bio aktivni sudionik. Nažalost, u toj petoj utakmici protiv Španjolaca 'zaradio' je prijelom metakarpalne kosti u šaci.

Pred Štrlekom je sada šest do sedam tjedana prisilnog odmora jer morat će na operaciju šake. O mjestu gdje će obavljati rehabilitaciju odlučit će u dogovoru klubom, Kielceom. Ali prije toga večeras će biti najglasniji navijač.

'Naravno da ću navijati, jer sada mogu samo tako biti podrška. Žao mi je što nisam u Zaragozi, ali vidim da i Ninčević i Šprem mogu odlično obaviti posao'.

Kakav su dojam na Vas ostavili Francuzi? Izgubili su od Nijemaca, mučili se s Islanđanima?

'Svima nam se uvijek čini da su potrošeni, nezainteresirani. Isto smo mislili i u Londonu, ali vidjeli ste kako smo prošli, odnosno što su oni napravili. To su sve ekstra-igrači, ali najvažnije je da se mi dobro pripremimo i da odigramo obranu kako znamo. To je recept...'

Mogu li suci svojim kriterijem ići na ruku Francuzima?

'Ne strahujem zbog toga jer i mi imamo igrača koji se mogu i znaju potući. Ponavljam, atmosfera u momčadi je super i vidim nas u polufinalu', zaključio je Manuel Štrlek, koji je u svojih pet nastupa na ovom SP-u upisao 11 pogodaka.