KAKVA NEOPREZNOST

Stravičan pad nesretnog Slovenca obilježio devetu etapu jedne od najslavnijih biciklističkih utrka; komentator ostao zgrožen

17.05.2021 u 08:54

Bionic
Reading

Devetu etapu Gira d'Italia obilježio je pad Slovenca Mateja Mohoriča koji se povukao sa slavne utrke

Mohorič je u devetoj etapi ušao neoprezno u jedan lijevi zavoj, udario je u rubnjak, preletio preko bicikla i pao na glavu, a u nesreći se prepolovio i bicikl.

'Užasan pad', uzviknuo je komentator Eurosporta u trenutku kada je nastradao Mohorič, a taj trenutak možete vidjeti OVDJE.

Nesretni Slovenac dočekao je liječničku pomoć na nogama te je prevezen u bolnicu na pregled glave i vjeruje se da će biti sve u redu s vozačem momčadi Bahrain Victorius.

Podsjećamo, kolumbijski biciklist Egan Bernal (Ineos Grenadiers) u nedjelju je pokazao snagu prvog favorita ovogodišnjeg izdanja Gira d'Italia i sjajnim finišom slavio u devetoj etapi, pobjegao glavnim konkurentima na završnom usponu i preuzeo ružičastu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu.

To je Bernalu u ukupnom redoslijedu donijelo 15 sekundi prednosti pred Evenepoelom te 21 sekundu pred Vlasovom.

U desetoj etapi od L'Aquile do Foligna, dužine 139 km, glavni konkurenti za ukupnu pobjedu će moći predahnuti, a na red će ponovno doći najbolji sprinteri koji su još ostali u konkurenciji.