IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Strava u Srbiji - na 'grobare' bacili bombu s čavlima

30.04.2013 u 12:14

Bionic
Reading

Prošle je nedjelje na stadionu u Novom Pazaru gostovao Partizan, a s obzirom na zategnute odnose zbog (ne)priznavanja Kosova, jasno je bilo da će na toj utakmici biti vrlo napeto. Naime, u ovo mjesto, udaljeno svega nekoliko kilometara od granice s Kosovom, stigla je i veća skupina 'grobara', Partizanovih navijača

Tijekom drugog poluvremena prema navijačima Partizana, koji su bili u posebnom boksu na južnom dijelu istočne tribine, bačen je topovski udar na koji je bilo zalijepljeno pedesetak čavala. Kako doznaje Kurir, topovski udar nije pao na tribinu, među navijače, nego na atletsku stazu, na kojoj ga je policija i pronašla. Topovski udar je nestručno aktiviran, pa zbog toga nije eksplodirao.

U ponedjeljak je policija u Novom Pazaru radila na identifikaciji i privođenju navijača odgovornih za bacanje ovog topovskog udara namijenjenog navijačima Partizana, a jedna osoba je i privedena.

No nije to bila jedina 'bomba' koju su domaći huligani bacili prema navijačima Partizana. U jednom trenutku među 'grobarima' na istočnoj tribini pojavio se gust dim. Istovremeno su letjele kamenice i na jednu i na drugu stranu, pa je hitna pomoć ozlijeđene vozila i s jedne i s druge tribine.