Maltežani provociraju

Gzira United u jednoj objavi brutalno spustila Hajduku i najavila dvoboj s Rijekom; 'izvanzemaljci' podsjetili Bile na bolan i sramotan poraz

16.07.2021 u 13:36

Bionic
Reading

Gzira United se dvije godine nakon pobjede na Poljudu prisjetila utakmice iz Splita i dobro spustila Hajduku

Hrvatima, a posebno Hajduku i njegovim navijačima, dobro znana malteška ekipa Gzira United je boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Sant Julije iz Andore osigurala drugo pretkolo Konferencijske lige, a tamo ju čeka Rijeka.

Prvi susret s Rijekom je 22. srpnja na Malti, a uzvrat tjedan dana kasnije na Rujevici. Prije dvoje godine Gzira je uspjela napraviti senzaciju i Hajduk izbaciti iz Europe. Nakon prve utakmice na Malti Bili su imali prednost od 2:0 i bilo je i više nego izgledno da će proći u iduću fazu natjecanja.

Malteškoj Gziri baš nitko nije davao nikakve šanse, a u medijima u Hrvatskoj se čak pojavio i naslov kako će 'prije izvanzemaljci sletjeti na Poljud, nego će Gzira izbaciti Hajduk'. Iako je naslov uoči utakmice djelovao poprilično točan, čudo se ipak dogodilo. Ne, na Poljud nisu sletjeli izvanzemaljci, ali je Hajduk izletio iz Europe porazom od 3:1.

Gzira se uoči novog puta u Hrvatsku prisjetila svoje najveće pobjede u povijesti i usput malo bocnula Hajduk i novinara koji je napisao spomenuti naslov.

'Sretni smo što ćemo još jednom doći u predivnu Hrvatsku. Prošli puta su u Splitu vidjeli neke izvanzemaljce', poručili su iz Gzire na društvenim mrežama i tako podsjetili i Rijeku da se ne smije opustiti uoči drugog pretkola.