senzacija u tokiju

Strašan šamar za njemački rukomet; sjajni Egipat je 'počistio' parket s jednim od favorita Olimpijskih igara i stigao do povijesnog uspjeha

Bionic
Reading

U polufinalu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju igrat će Danska, Španjolska, Egipat i Francuska...

U utorak su na Olimpijskim igrama u Tokiju igrani četvrtfinalni susreti turnira rukometaša, a iznenađenje je priredio Egipat koji je izbacio Njemačku 31:26 i sada je na korak do osvajanja prve olimpijske medalje u ovom sportu.

Istina, Egipat je početkom godine i na SP-u kojemu je bio domaćin bio jedno od najugodnijih iznenađenja, 'faraoni' su nesretno ispali u četvrtfinalu tek nakon što su ih boljim izvođenjem sedmeraca izbacili Danci koji su na kraju i osvojili titulu svjetskih prvaka.

Sada se Egipćanima sve vratilo, stigli su do fantastične pobjede i povijesnog uspjeha. Za njemačku rukometnu reprezentaciju ovo je jedan od najtežih poraza, definitivno šamar kojeg nisu očekivali...

U ranijim susretima finalisti s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Francuska je uvjerljivo 42:28 dobila Bahrain, a predvodio ju je Kentin Mahe s devet golova. Španjolska je polufinale Igara osigurala nakon teške i minimalne 34:33 pobjede protiv Švedske.

Aktualni olimpijski i svjetski prvaci Danci su na putu prema obrani naslova olimpijskih pobjednika na krilima Mikkela Hansena i Jacoba Holma koji su zabili svaki po osam golova 31:25 bili bolji od Norvežana.

Polufinalni susreti između Francuske i Egipta te Danske i Španjolske igraju se u četvrtak.