'MODRI' PREGAŽENI

Stojanovičev crveni uništio Dinamo, Sevilli uvjerljiva pobjeda!

03.11.2016 u 00:03

  • +10

Liga prvaka, skupina H: Sevilla - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u 4. kolu Lige prvaka doživjeli su svoj četvrti poraz. Na gostovanju kod Seville izgubili su 'modri' rezultatom 4:0, a tragičar je bio isključeni Petar Stojanovič koji je ostavio momčad na cjedilu potkraj prvog dijela...

Ivajlo Petev doživio je svoj drugi europski neuspjeh s Dinamom, ponovo protiv Seville. 'Modri' se nisu osramotili na gostovanju u Andaluziji, ali kvaliteta je ponovo bila na strani aktualnog pobjednika Europske lige koji je znao iskoristiti pogreške hrvatskog prvaka i nepotrebno isključenje Petra Stojanoviča.

Upravo je slovenski branič bio najveći tragičar susreta, jer je na prilično neodgovoran način zaradio dva žuta kartona i isključenje već u prvom poluvremenu. To je bilo previše za 'modre' koji su prije crvenog kartona solidno parirali povremeno uspavanoj Sevilli i sigurno bi ju više namučili da su ostali s 11 igrača u polju.

Sampaolijeva moćna ekipa dugo je lomila Dinamo koji je preko Ćorića, Fernandesa i Soudanija strpljivo čekao priliku iz kontri, a nekoliko je puta zaprijetio obrani domaćih i Ricu. No, prvo je Nzonzijev udarac glavom Livaković obranio uz pomoć grede, da bi u 31. minuti Sevilla ubrzala, a Vietto je došao do lopte na lijevoj strani i zatim iz blizine u bliži kut svladao Livakovića.



U drugom dijelu s igračem manje Dinamo je pao, a uvođenje Matela, Perića i Šituma ništa nije pomoglo Petevu. U 66. minuti Escudero je preciznim udarcem u suprotni kut svladao Livakovića i udvostručio prednost, a u 80. minuti Nzonzi je konačno došao na svoje i glavom zabio nakon kornera. Konačnih 4:0 postavio je Ben Yedder koji je ostao sam na drugoj stativi u 87. minuti.

Sevilla je ovim trijumfom praktički osigurala plasman u osminu finala Lige prvaka, dok Dinamo još ima tek matematičke šanse prezimiti u Europi...

Liga prvaka, skupina H

Sevilla – Dinamo 4:0 (Vietto 31, Escudero 66, Nzonzi 80, Ben Yedder 87)

Liga prvaka

Skupina H

Juventus - Lyon 1:1
Sevilla - Dinamo Zagreb 4:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Sevilla 4 3 1 0 10
2. Juventus 4 2 2 0 8
3. Lyon 4 1 1 2 4
4. Dinamo Zagreb 4 0 0 4 0

Sljedeće utakmice

22.11. Dinamo Zagreb - Lyon
22.11. Sevilla - Juventus