nikome nije jasno

Što to radi trener Leipziga? Dani Olmo opet ostao na klupi, a slavni novinar 'oprao' Nagelsmanna zbog 'zanemarivanja dijamanta'

17.05.2020 u 10:34

Bionic
Reading

Dani Olmo ponovno nije dobio priliku iako je trener Julian Nagelsmann imao pravo na čak pet zamjena protiv Freiburga s kojim je jedva izvukao remi

Nakon dva mjeseca napokon se vratila Bundesliga, prva od najvećih liga koja je nastavila prvenstvo prekinuto pandemijom koronavirusa. U prvom kolu nakon ove neuobičajene pauze RB Leipzig je na svojem stadionu remizirao s Freiburgom, a i s time moraju biti zadovoljni jer je gostima VAR poništio gol zbog zaleđa u sučevoj nadoknadi vremena.

Očekivala se lagana pobjeda Leipziga protiv slabašnog Freiburga, a sve se pretvorilo u mučnu epizodu na domaćem terenu. Gosti su poveli u 34. minuti, a domaćin je uspio izjednačiti tek u 77. minuti preko Poulsena. Ovaj bod i izostavljanje Danija Olma iz ekipe, naljutilo je mnoge navijače i pokrenulo kritike na račun tenera Julian Nagelsmanna.

Najmlađi trener lige, 32-godišnji Nagelsmann, odlučio je Olma ostaviti na klupi cijeli susret iako je po novim pravilima imao pravo na pet zamjena što mu je dalo više prilike da ga uvede. Olmo je doveden kao pojačanje i kreativac koji bi trebao povezati redove, a protiv Freiburga im je baš to nedostajalo. Kritiku na račun Nagelsmanna iznio je i jedan od najpoznatijih španjolskih sportskih novinara Ignacio Camacho koji piše za popularni AS.

'Mogla je ova utakmica biti i puno gora za Leipzig da VAR nije poništio gol njihovim protivnicima. Nije ovo bio dan Tima Wernera, ali ni dan Danija Olma. Mladi španjolski dijamant zaboravljen je od strane mladog trenera Juliana Nagelsmanna kojeg su s 32 godine uspoređivali s Guardiolom. Olmo nije mogao do minutaže čak i u odsustvu Forsberga', napisao je španjolski novinar.

Mnogima nije jasno zašto Olmo ne dobiva veću minutažu. U zadnjih šest utakmica dobio je samo pola sata. Do sada je u pet utakmica za Leipzig zabio jedan gol i upisao jednu asistenciju što nikako nije loš učinak pa je nejasno zašto ne dobiva veću minutažu.