odlučit će niko kovač

Što se to događa u Bayernu? Nitko ne želi doći u München, pa su im hrvatski reprezentativci ponovno zanimljivi

05.06.2019 u 11:09

Bionic
Reading

Ovog ljeta će u Münchenu biti vrlo 'prometno', Bayern radi veliku rekonstrukciju nakon što su momčad napustile legende poput Arjena Robbena i Francka Riberyja, a madridskom Realu je s posudbe vraćen James Rodriguez. No, Bavarci su se našli u neočekivanim problemima jer su ih sva planirana pojačanja - glatko odbila!

Krenu je Niko Kovač uz pomoć sportskog direktora Hasana Salihamidžića i ostalih klupskih čelnika u veliku kupovinu. Bayern je za pojačanja ovog ljeta osigurao najmanje 300 milijuna eura jer momčad ide u totalnu rekonstrukciju, a ciljevi u sljedećoj sezoni ostaju isti - osvajanje naslova prvaka i njemačkog Kupa te najmanje polufinale Lige prvaka.

I nije loše krenulo, u München su još ranije 'sletjela' dva braniča, oba francuski reprezentativci. Obranu Bavaraca pojačat će Lucas Hernandez (23) kojeg su za 80 milijuna eura doveli iz Atletico Madrida te Benjamin Pavard (23) koji je iz Stuttgarta stigao za 35 milijuna eura. Ali, tu je sve i stalo. Barem za sada.

Na žalost, čini se kako nitko ne želi doći u Bayern. Krenuli su pojačati vezni red i napad, ali za sada su ih svi koje su željeli jednostavno - odbili. Tako su redom otpadali Leroy Sane (Manchester City traži previše novca), Paulo Dybala (ako i mora otići iz Juventusa radije bi u Španjolsku ili Englesku, Njemačka ga baš i ne privlači), Kai Havertz (Bayer Leverkusen odbio ponuđenih 90 milijuna eura), Gonzalo Higuain (ne želi se odreći bogatog ugovora kojeg ima s Juventusom), Mauro Icardi (ni njemu se ne igra u Njemačkoj)...

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Bilo bi neozbiljno reći da je u Bayernu zavladala panika, ali sigurno je kako su čelni ljudi bavarskog velikana sad već pomalo i zabrinuti. Pogotovo nakon što je predsjednik Bayerna Uli Hoeness otvoreno progovorio od tome koliko je novca spreman dati za pojačanja.

'Ne igramo 'Monopoly'. Mi smo nogometni klub. S ovih 80 milijuna eura odštete za Hernandeza smo dostigli gornju granicu, mislim da nećemo premašiti tu cifru u budućim transferima', bio je jasan Hoeness.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dakle, ako se pita predsjednika, otpadaju dolasci Dybale, Sanea i Icardija jer njihova se cijena starta od 100 milijuna eura pa na više...

I tu cijela priča postaje zanimljiva jer pojedini njemački mediji donose vijest kako su u Bayernu ponovno počeli intenzivno razmišljati o dovođenju dvojice hrvatskih reprezentativaca.

Jedan od njih, Ante Rebić, već se neko vrijeme spominjao kao potencijalno pojačanje jer ga je Niko Kovač igrački preporodio dok je vodio Eintracht iz Frankfurta. Drugi je - naravno - Andrej Kramarić - iza kojeg je još jedna fantastična sezona u dresu Hoffenheima. I sam je Kramarić svjestan kako je 'prerastao' svoj trenutni klub, a i u Hoffenheimu bi bili sretni jer bi njegovom prodajom zaradili najmanje 35 milijuna eura.

  • +25
Hrvatski nogometaš Ante Rebić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Realno, Bayern bi - ako se odluči angažirati Rebića i Kramarića - potrošio oko 60 milijuna eura za obojicu. Poslovično štedljivim Bavarcima je to već ogroman plus. No, prednost naših nogometaša je i u tome što su već neko vrijeme u Bundesligi, prilagodba im nije potrebna, a dokazali su koliko vrijede i sigurno su potencijal vrijedan Bayernova dresa. Sad je sve na Niki Kovaču koji mora izvršiti pritisak na klupske čelnike pa bi Bayern u sljedećim sezonama vrlo lako mogao juriti na 'hrvatski pogon'.