Iako još nije ni punoljetan, Lamine Yamal već je izrastao u jednog od najboljih nogometaša svijeta zahvaljujući svojim nevjerojatnim partijama u dresu Barcelone i španjolske reprezentacije.
S obzirom na njegovu mladost i briljantan uspjeh, sve više informacija iz njegovog privatnog života dolazi u javnost, a španjolski Marca sada je otkrila što se nalazi na njegovom meniju prije svake važne utakmice.
Prema informacijama koje donosi ugledni španjolski list, Yamalovo omiljeno jelo je piletina s rižom i sosom od kikirikija, koje mu prema tradicionalnom gvinejskom receptu priprema majka Sheila Ebana iz Ekvatorijalne Gvineje.
Španjolski mediji objašnjavaju da ovaj obrok Yamalu pomaže u održavanju snage i mišićne mase, a ključni sastojak je upravo kikiriki, od kojeg se priprema ukusni sos. Nutricionistkinja May Morón ističe da kikiriki, iako tehnički mahunarka, nutrijentski djeluje poput orašastih plodova, a bogat je zdravim mastima, biljnim proteinima, vlaknima, vitaminima B skupine (poput niacina i folne kiseline), mineralima poput magnezija, fosfora i kalija, te antioksidansima.
Sirovi kikiriki, prema podacima nutricionista, sadrži između 25 i 28 grama proteina na 100 grama, 567 kilokalorija, 49 grama masti, 16 grama ugljikohidrata te 8 do 10 grama vlakana. Također, bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima koji mu omogućuju da bude izuzetno hranjiv i zadovoljavajući obrok.
Morón također napominje da nije svaki kikiriki jednako zdrav. Za maksimalnu korist, najbolje je odabrati tostirani kikiriki bez soli, a ako je moguće, s korom, jer upravo kora sadrži mnoge korisne antioksidanse i vlakna.