Šimunovićeve muke

Što se to događa sa stoperom na kojem je zagrebački Dinamo zaradio ogroman novac? Mjesecima je bez kluba

16.09.2020 u 14:42

Bionic
Reading

Bivši igrač zagrebačkog Dinama Jozo Šimunović – na kojem su modri u ljeto 2015. godine jako dobro zaradili - već neko vrijeme je slobodan igrač, ali usprkos tome što je ostavio dubok trag u velikom klubu kao što je Celtic iz Glasgowa još uvijek nema klub

Kada je u ljeto 191 cm visoki stoper Jozo Šimunović prodan za čak 7,5 milijuna eura u redove škotskog velikana Celtic mnogi su tada govorili kako je to jedan od najboljih poslova koje je obavio Zdravko Mamić. Za igrača koji nije ostavio dubok trag u prvoj momčadi Dinama dobili su ogroman novac, a pet godina kasnije taj isti igrač ostao je bez kluba. Presudile su mu mnogobrojne ozljede te činjenica kako ima problema s koljenom, a obzirom da ima tek 26 godina jasno je kako je pred njim još puno dobrih sezona.

Svakako treba reći kako je 26-godišnji Šimunović u ugovoru imao opciju prema kojoj mu je Celtic mogao produžiti ugovor za još godinu dana, ali na koncu su čelni ljudi kluba odustali od toga i visoki stoper – koji je uzeo državljanstvo Bosne i Herdegovine nadavši se poziciji u udarnoj momčadi – preko noći ostao je bez kluba.

Navodno je postojao interes nekoliko slabijih turskih klubova kao što su Rizespor i Trabzonspor, ali očito je negdje zapelo.

Kada je prošla sezona u pitanju treba reći kako je Šimunović morao pauzirati od rujna do siječnja Ugotovo pet mjeseci!) zbog operacije koljena i rehabilitacije. Sezonu je okončao sa 16 nastupa za Celtic nakon čega mu je, kada su odlučili da ga neće zadržati, u svibnju javno zahvalio trener Neil Lennon.

No, gotovo četiri mjeseca kasnije Šimunović je još uvijek bez kluba. Svakako znakovito, ali nema sumnje da je to vrijeme iskoristio kako bi potpuno zaliječio ozljede te ojačao problematično koljeno.

Za igrača na kojem je Dinamo tako dobro zaradio i koji ima svega 26 godina, zaista je čudno što već neko vrijeme nema klub. Što se točno događa s njim i u kojem će mu smjeru ići karijera, znaju samo njemu bliski ljudi.