DAN UOČI BELGIJE

Štimac se ne uzbuđuje, Modrić moli za strpljenje

10.10.2013 u 19:33

Bionic
Reading

Na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice Hrvatska - Belgija, izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac nije želio otkriti sustav igre niti momčad koju će se suprostaviti vodećoj momčadi skupine

'Ne mogu pričati o koncepciji, niti o igračima,' kazao je Štimac, te dodao: 'Moramo pružiti kvalitetnu igru jer se jedino tako može dobiti Belgija. Dugo ih nije bilo, a mi moramo pokazati da smo Hrvatska i da im pariramo tehničkom kvalitetom. Igrat ćemo protiv momčadi koja raste i oko koje je euforija zbog mogućeg plasmana na SP. Međutim, ne uzbuđujem se previše oko belgijske euforije.'

Štimac se osvrnuo na prvu utakmicu igranu u Bruxellesu koja je završila bez pobjednika 1-1.

'Iste su momčad, slični igrači, no mi smo u boljoj poziciji nego tada zbog bolje forme igrače i šireg kadra.'

Štimac se nije previše iznenadio na podatak kako je dan uoči utakmice prodano svega osam tisuća ulaznica i teško je očekivati kako će maksimirski stadion biti pun.

'U nogometnom svijetu tribine uvijek stoje iza svoje ekipe, one su pravi 12-ti igrač, one vuku igrače da igraju bolje. Kod nas se kunemo u reprezentaciju da je svetinja, a igrači se moraju boriti da bi imali podršku s tribina.'

Belgijske novinare je zanimalo 'Kako se nosi s time što su u Hrvatskoj svi protiv njega'.

'Jeste li razgovarali s četiri ili pet milijuna ljudi? Ili samo pratite ono što neki pišu,' uzvratio je hrvatski strateg.

Štimac je na koncu naglasio kako se oko reprezentacije stvara nepotreban pritisak kao da drugo mjesto u skupini također ne vodi prema Svjetskom prvenstvu, a Luka Modrić traži strpljenje.

'Moramo biti mudri i strpljivi. Moramo zaboraviti sve tenzije oko našeg nogometa i oko HNS-a. Molim navijače da nas podrže tijekom utakmice, a neka zvižde nakon susreta ako rezultat neće biti zadovoljavajući,' kazao je veznjak Real Madrida.

Modrić je naglasio kako se osjeća dobro, zdrav je i maksimalno spreman za ogled protiv vodeće momčadi naše skupine koju bod iz Zagreba vodi na SP u Brazil. Nije se previše uznemirio niti zbog negativnih tekstova o njemu koji su izašli u belgijskim medijima i u kojima se navodi kako je 'Modrić zvijezda koja do nije'.

'Nisam to čitao niti me previše zanima,' dodao je.

Mozak hrvatske igre smatra kako Hrvatska ima bolju i kvalitetniju momčad od Belgije premda to pogled na ljestvicu ne otkriva.

'Belgija je u boljoj poziciji, no mi još uvijek imamo izgleda. Bit će teško, očekuje nas velika utakmica. No moje je mišljenje kako smo mi bolji.'

Utakmica između Hrvatske i Belgije na rasporedu je u petak u 18 sati na stadionu Maksimir. Dva kola prije kraja kvalifikacija Belgija ima pet bodova više od Hrvatske.