VIŠE VERZIJA ISTINE

Štimac: Nije bilo nikakve masovne tučnjave

Bionic
Reading

Trener Zagreba Igor Štimac demantirao je da se zajedno s momčadi potukao s Ukrajincima iz Vorskle. Bivši hrvatski reprezentativac tvrdi da nije ni bio u tom trenutku na terenu ili da je sve to bilo samo malo koškanje

Masovna tučnjava ili samo koškanje? Nitko ne može sa sigurnošću utvrditi što se dogodili na utakmici u Turskoj. Prijateljski ogled 'pjesnika' s osvajačem ukrajinskog kupa bio je nervozan i oštar, a sve je kulminiralo u 85. minuti kada je došlo do sukoba dviju strana. Prvi izvještaji su govorili o razbijenim glavama i modricama, no trener Zagreba te je navode opovrgnuo.

'Rekla-kazala, od jedne 'pouzdane' informacije do druge i na kraju ispada da se nije igrao nogomet nego se dogodila masovna tučnjava. A to zapravo nema veze s istinom. Istina je samo jedna. A ta je: ja uopće nisam bio na terenu! Sjedio sam u loži na tribini. Ne, nisam se spustio kad se dogodilo koškanje niti sam na bilo koji način sudjelovao u tome. Niti se dogodilo nešto izvanredno', izvijestio je Štimac Sportske novosti.

Iako na službenoj internetskoj stranici NK Zagreba stoji u izvještaju s okršaja 'utakmica koja je uz jak vjetar završila prekidom pet minuta prije završetka zbog obostrano uzavrelih duhova, uzrokovanih dobrim dijelom i zbog ozljede Mikulićeve arkade u 77. minuti, pa onda i Oršulićevim isključenjem pet minuta prije kraja. Čak su zbog svega toga pomalo, a dobrim dijelom zbog obostrano naglašenog natjecateljskog naboja proradile i šake. No makar spomenuti šakački završetak prijateljske utakmice nije baš neka reklama ni za jednu niti drugu stranu, u redovima Zagrebove struke previše se ne uzbuđuju', Igor Štimac rekao je svoju inačicu.

'Dogodila se utakmica na kojoj je do 75. minute jedini problem bio uistinu jak vjetar, a sama igra bila je obostrano maksimalno korektna. Kada je Ukrajinac povukao taj prvi nesportski pogodio Mikulića laktom i kad je mojem igraču puknula arkada, Ukrajinac je sam krenuo prema klupi svjestan da ga čeka crveni karton, ali sudac je potrčao za njim pokazao mu samo žuti i pozvao ga da se vrati u igru! Potpuno pogrešna odluka. Deset minuta kasnije, Oršulić jest malo oštrije ušao jednom ukrajinskom igraču, ovaj je krenuo na njega da ga udari glavom u glavu, a sudac je opet našao 'genijalno' rješenje - crveni karton Oršuliću?! I da, u tom je trenutku došlo do kratkog koškanja, ali nikakvog šakačkog obračuna i tučnjave. Niti je utakmica prekinuta. Odigralo se do kraja i otišli smo u hotel', govorio je Štimac.

I tko će ga znati što se dogodilo. Zagrebov trener tvrdi da nije bilo šaketanja i da je utakmica nastavljena, a na njihovoj službenoj stranici suprotno.