BOKŠIĆ, BILIĆ, ŠUKER...

Štimac na ratnoj nozi s bivšim suigračima

09.12.2010 u 10:01

Bionic
Reading

Igor Štimac nije u dobrim odnosima s mnogim bivšim suigračima iz hrvatske reprezentacije. Sada je na pomolu njegov sukob s legendarnim golgeterom Davorom Šukerom

Igor Štimac ambiciozan je čovjek s puno ideja. No u pokušaju da ih realizira, često su mu se putovi križali  s 'brončanom' generacijom sa Svjetskog prvenstva 1998. godine.

Tako je bivši stoper 'kockastih' u prošlosti pokrenuo kladionicu, a uvjerio je Slavena Bilića, Aljošu Asanovića i Alena Bokšića da u to ulože vlastiti novac. Projekt je neslavno završio, a Bokšić i Asanović tužili su Štimca i imali određena financijska potraživanja.

Ista četvorka bila je u Upravnom odboru Hajduka gdje je također ušla zahvaljujući vlastitim novčanim sredstvima (tri milijuna tadašnjih maraka). No ljubav nije dugo trajala, jer se Štimčeva moć u klubu nije svidjela ostatku družine pa su otišli.

Kasnije se Štimac bacio u trenerske vode, a nakon neuspjeha reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2010, sve se više spominjao kao mogući nasljednik Slavena Bilića. No javnost je podržala aktualnog izbornika, a Štimac je bio razočaran takvim epilogom te je izjavljivao da je Bilić morao ponuditi ostavku kao moralni čin.

Njih dvojica nisu u idiličnim odnosima što potvrđuje i jedna Bilićeva izjava.

'Mi smo generacija, više nego prijatelji', rekao je Bilić.

Sada je Štimac na suprotnim stranama s još jednim suigračem iz reprezentacije, Davorom Šukerom. Hrvatska 'devetka' iskočila je iz drugog plana kao nasljednik Vlatka Markovića, a mjesto predsjednika HNS-a već dugo želi Štimac. Nikada nije bio bliže, ali mu je Šuker svojom pojavom pomrsio planove.