GOTOVO JE

Stigla je i službena potvrda, evo koja je sudbina autora Hajdukovog čuda

16.06.2023 u 16:33

Bionic
Reading

Hrvatski stručnjak Marijan Budimir, koji je nedavno s juniorima Hajduka osvojio drugo mjesto UEFA-ine Lige prvaka mladih, imenovan je novim trenerom člana Premijer lige BiH, nogometnog kluba Široki Brijeg, nakon što se ta momčad nije uspjela plasirati u europska natjecanja

Na internetskoj stranici bosanskohercegovačke momčadi u petak je potvrđen je angažman Budimira te je najavljeno kako će službeno predstavljanje biti upriličeno u ponedjeljak. Četrdesetdvogodišnji stručnjak Marijan Budimir na Pecaru stiže nakon ostvarenih sjajnih rezultata na klupi juniorske momčadi splitskog Hajduka.

Budimir je i kao igrač bio dio Hajdukove škole nogometa, iz koje se još kao kadet otisnuo u talijanski Udinese Calcio 1896, a zatim je tijekom karijere nastupao za klubove u Sloveniji, Litvi i Hrvatskoj. Od aktivnog igranja nogometa oprostio se 2014. godine.

Odlučio se tada za trenerski posao koji je započeo u rodnom gradu u školi nogometa RNK Split, gdje je vrlo rezultatima privukao pozornost na svoj rad i na ljeto 2016. prešao na Poljud. U ljeto 2020., nakon osam godina čekanja doveo je juniore Hajduka do naslova prvaka Hrvatske. No, tu nije stao s uspjesima, nego je isto učinio i sljedeće dvije sezone, a kruna svega je bila prošla sezona kada je s juniorima splitskih Bilih postao viceprvak Europe. 

Nogometni klub Široki Brijeg ove se sezone nije uspio plasirati u europska natjecanja, na kraju su završili na petom mjestu ljestvice Premijer lige Bosne i Hercegovine. U dva navrata Široki Brijeg je bio prvak BiH u nogometu.