nema labavo

Steven Gerrard uveo 'strahovladu' u momčadi Aston Ville; ovo su drastične kazne za one koji će prekršiti stroga pravila...

27.07.2022 u 14:35

Bionic
Reading

Krajem prošle godine Steven Gerrard je preuzeo momčad Aston Ville, a u novu sezonu njegovi igrači ulaze s novim pravilima kojih se strogo moraju pridržavati. Kazne su drastične i usmjerene tamo gdje najviše boli, na novčanike

Uspio je Steven Gerrard prošle sezone stabilizirati momčad Aston Ville te je na kraju prvenstvo završio na 14. mjestu. Sad je odlučan u namjeri da Villa krene prema gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, u borbu za mjesta koja vode u Europu.

Zato je Gerrard uveo nova, puno stroža pravila klupske discipline, a sve kako bi dodatno homogenizirao momčad i pokazao svojim igračima da nitko neće imati popusta, kako na terenu, tako i izvan njega.

Podsjetimo, čim je stigao u Birmingham Steven Gerrard je zabranio nogometašima Ville nezdravu prehranu, a naredio je da se iz ponude klupskog restorana izbaci - kečap!

Sad je otišao nekoliko koraka dalje te je objavljen popis i visina kazni koje čekaju one koji se ogluše na klupsku disciplinu.

Tako je jasno vidljivo da kašnjenje na trening stoji 500 funti (oko 600 eura), kašnjenje pri izlasku na teren 200 funti (oko 240 eura) po minuti, a na sastanak pred utakmicu 1000 funti (oko 1200 eura).

Zanimljivo, nisu to samo pravila vezana za nogomet te ponašanje u svlačionici i na terenu. Tu je i nekoliko drugih stvari, pa tako će igrači Ville koji zaborave 'japanke' za tuširanje platiti kaznu od 100 funti (oko 120 eura), onaj koji ne pospremi tanjure sa stola nakon obroka platit će 100 funti, a ako zaboravi suigrače počastiti kolačima za rođendan mora platiti 50 funti (oko 60 eura) po danu kašnjenja...

Tu su i brojne kazne za ostala kašnjenja vezana za obveze u klubu koje uglavnom koštaju oko 200 funti, a posebno se istaknula ona vezana za krivo parkiranje, bilo u krugu stadiona, trening-centra ili u vremenu kad igrač nije 'u službi'. To stoji 100 funti.

Jedno od brojnih pravila odnosi se i na crveni karton. Svaki nogometaš Aston Ville koji zaradi isključenje na utakmici dužan je u roku od četiri tjedna počastiti ručkom cijelu momčad.