1786 UTAKMICA U NIZU...

Šteta: Stao nevjerojatan navijački niz

02.04.2013 u 15:08

Bionic
Reading

Najfanatičniji engleski nogometni navijač Stuart Astill prvi je put nakon 40 godina propustio utakmicu Nottingham Foresta! Prije toga je odgledao 1786 dvoboja svoga voljenog kluba u nizu

Astill (67) je prvi put gledao Forest uživo 1956. godine i otada je bio nazočan na nevjerojatne 2534 utakmice nekadašnjeg dvostrukog europskog prvaka. Proputovao je stotine tisuća kilometara vlakom, automobilom i zrakoplovom kako bi pratio najdraži klub diljem Velike Britanije i Europe.

Posljednji je put propustio utakmicu Nottinghama 1973. godine kada je bio domaćin na vjenčanju. Otada je bio baš na svakoj, domaćoj ili gostujućoj, utakmici Forestersa, sve do Uskršnjeg ponedjeljka. Prošli je tjedan, naime, završio u bolnici zbog infekcije stopala, ali je unatoč tome gledao uživo subotnji dvoboj Nottingham - Brighton u 39. kolu druge engleske lige. No, liječnici su mu zabranili da dva dana kasnije putuje u Burnley na utakmicu 40. kola. Prvi je put u životu tako shrvani Astill slušao utakmicu svoga kluba na radiju iz bolničkog kreveta.

Forestov prvi europski naslov, Stuart je, naravno, bio tamo


'Da, ovo mi je prva propuštena utakmica u 40 godina. Znao sam da će moj niz jednom stati, ali nisam očekivao da će to biti sada. Bilo je neobično slušati utakmicu na radiju,' tužno je za Daily Mail izjavio Astill koji je, dakako, uživo gledao kako njegovi miljenici podižu pehar europskog prvaka 1979. u Münchenu i godinu kasnije u Madridu.