svaka mu čast

Šterbik posramio Francuze: Ovo se ne pamti u tako važnoj utakmici!

26.01.2018 u 21:19

Bionic
Reading

Arpad Šterbik priključio se španjolskoj reprezentaciji tek uoči polufinala Europskog prvenstva, a tamo je fantastičnim obranama sedmeraca potpuno izludio Francuze...

Nema sumnje da je Šterbik jedan od najvećih rukometnih golmana svih vremena, no s 38 godina oprostio se od dresa španjolske reprezentacije i bila je potrebna krizna situacija da bi ga izbornik Ribera uspio vratiti u pogon.

  • +3
EP, polufinale: Francuska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Radilo se o ozljedi prvog golmana Gonzala Perez de Vargasa koja je bila težak udarac za Španjolce pa je 'iz naftalina' izvađen Arpad koji se priključio Los Hispanosima uoči polufinala Europskog prvenstva i tamo izludio Francuze.

Ulazio je u igru samo zbog sedmeraca i uspio je ih obraniti 60%! U ključnim trenucima utakmice nadmudrio je Mahea i Guigoua, a onda u drugom dijelu i Caucheteuxa, što je zajedno s odličnim obranama Rodriga Corralesa taman prevagnulo u ovom dvoboju kojeg su Španjolci pobijedili sa 27:23.

Francuzi se pak ne sjećaju kad im je neki golman obranio tri sedmerca na ovako važnoj utakmici i vrlo frustirani odlaze u borbu za broncu...