VELIKI GUBITAK

Nakon Vorija još dva sjajna rukometaša rekla zbogom reprezentaciji!

26.01.2018 u 17:39

Bionic
Reading

Igor Vori nakon poraza od Francuske otkrio je kako mu je to bila posljednja utakmica u dresu hrvatske reprezentacije, a za isti potez nakon pobjede nad Češkom su se odlučili Mirko Alilović i Ivan Čupić...

Hrvatska je na domaćem EP-u na kraju zauzela peto mjesto, pobjedom ovog petka 28:27 u polupraznoj zagrebačkoj Areni protiv Češke.

  • +20
EP u rukometu: Hrvatska - Češka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bilo je jasno da će ovo prvenstvo biti posljednje za neke od standardnih reprezentativaca u čijim smo igrama uživali u posljednjem desetljeću, a prvi je to potvrdio Igor Vori nakon dvoboja s Francuskom.

'Mislim da je vrijeme za mlađi preuzmu stvari u svoje ruke. Ja ću im biti pomoć u bilo kojem trenutku, u bilo kojem smislu,' izjavio je legendarni 36-godišnji pivot.

Od reprezentacije se također oprostio i Denis Buntić, a ovog petka za isti su se potez odlučila još dvojica vrhunskih rukometaša.

Ivan Čupić na ovom je EP-u postao najbolji strijelac u povijesti naše reprezentacije i odlučio je 31-godišnjak da je vrijeme za oproštaj, a 32-godišnji Mirko Alilović koji se pod Červarom ove godine vratio u izabranu vrstu nakon incidenta s razbijenim prozorima zbog poraza od Francuza također je zaključio svoju reprezentativnu karijeru.

'Danas sam odigrao posljednju utakmicu za Hrvatsku', rekao je popularni Čupko i nastavio:

'Zahvalio bih obitelji koja mi je uvijek bila poticaj. Jednostavno više nisam u stanju dati 300 posto za Hrvatsku i vrijeme je da stanem. Dao sam sve, peto mjesto je moja zadnja utakmica... Hvala svima na ovih 12 godina', zaključio je Ivan Čupić.

Seriju reprezentativnih umirovljenja zaključio je - Mirko Alilović. I on je, kao i Čupić, ovu akciju odradio na poziv Line Červara, no sada je definitivno kraj...

'I prije ovog EP-a razgovarao sam s Linom i rekao mu da je ovo moja posljednja akcija u reprezentaciji. To nema nikakve veze s događajima od ranije, niti sada s ovim incidentom s kućom...', rekao je Mirko Alilović i stegnutim glasom nastavio:

'Jednostavno mislim da mi neke stvari više ne trebaju u životu. Što je sljedeće? Ne znam... Dogodile su se stvarno ružne stvari, pa tko su ti ljudi da na osnovu ničega razbijaju tuđe stvari, tuđu imovinu?! Uostalom, to nije moja kuća, to je kuća moje punice. To je stvarno žalosno... Ma, ne trebaju mi takve stvari u životu.'

Razočaranje je veliko, preveliko da bi se možda s vremenom predomislio?

'Nije sportski, nije fer, nije korektno... Pa 11 godina sam u reprezentaciji, ostavio cijelog sebe svaki put, donio medalja koliko sam mogao... Nažalost, sada nismo uspjeli, ali idemo dalje. Život je preda mnom, imam obitelj, imam dvoje djece. To mi je sad najbitnije u životu. Hrvatska mi je dala puno toga, ja sam se uvijek maksimalno trudio uzvratiti na najbolji način, uvijek sam davao sve od sebe u dresu reprezentacije. Nekad je bilo dobro, nekad loše... Ali sad je stvarno vrijeme da se povučem. Hvala navijačima, hvala Hrvatskoj, hvala svima koji su od 2007. godine kad sam počeo na tribinama bili uz mene! To je to, gotovo je. Idemo dalje... Neću se predomisliti, odluku o mirovini sam donio i prije EP-a. Uvijek ću biti tu za sve ove dečke, suigrače, spreman sam pomoći, ali na terenu više ne', zaključio je Mirko Alilović nakon 169 utakmica u dresu hrvatske reprezentacije i sedam osvojenih medalja (olimpijska bronca iz 2012., srebro i bronca sa SP-a, dva srebra i dvije bronce s EP-a).