PSG-OV PRVI PORAZ

St. Etienne pokazao put Dinamu, Ibrahimović 'pocrvenio'

03.11.2012 u 19:57

Bionic
Reading

U francuskom nogometnom Le Championnatu više nema neporaženih momčadi. Kao posljednji su predaju potpisali igrači Paris St. Germaina, idućeg tjedna domaćini zagrebačkom Dinamu u Ligi prvaka

U ogledu 11. kola PSG je doma poražen od St. Etiennea s 2:1. U tom su meču, zapravo, mnogo toga negativnoga sami sebi napravili igrači PSG-a. Prvo je Sakho u 55. minuti postigao pogodak u vlastitu mrežu, a šesnaest minuta kasnije je često neobuzdani na travnjaku, ali i izvan njega, Zlatan Ibrahimović naglo reagirao na suparničkog igrača i zaradio crveni karton.

Samo dvije minute nakon toga St. Etienne je realizirao brzu kontru - Alonso je asisitrao Aubameyangu za 2:0 i prvi pariški poraz ove sezone u domaćem prvenstvu. Unatoč tome, PSG je i dalje prvi na ljestvici, ali klubovi koji su odmah iza njega imaju ili jednu ili dvije utakmice manje.

Za PSG je u 88. minuti zamjena Hoarau tek uspio smanjiti rezultat na konačnih 1:2, a recimo da je ovo bio prvi Ancelottijev poraz na domaćem terenu otkada je došao za trenera u PSG.

PSG će idućeg tjedna ugostiti Dinamo u ogledu 4. kola skupine A Lige prvaka, a recimo da je njihov trener Carlo Ancelotti ovom prilikom izveo na teren sljedeću momčad: Sirigu - Van der Wiel, Thiago Silva, Sakho, Maxwell - Verratti - Chantome, Matuidi, Pastore - Menez, Ibrahimović. Kasnije su tijekom utakmice na travnjak istrčali Bodmer, Hoarau i Sissoko.

Francuska 1. liga, 11. kolo
Paris Saint Germain 1 2 St. Etienne
Strijelci
0:1 M. Sakho (ag, 55') 0:2 P. Aubameyang (73')
1:2 G. Hoarau (88')
Sastavi
S. Sirigu
M. Sakho
T. Silva
Maxwell
G. Van Der Wiel
M. Verratti (59' G. Hoarau)
J. Pastore
B. Matuidi (30' M. Bodmer)
C. Chantome (67' M. Sissoko)
J. Menez
Z. Ibrahimović
S. Ruffier
L. Perrin
B. Sall
J. Brison
F. Clerc
J. Clement
F. Lemoine
J. Guilavogui (80' R. Cohade)
M. Gradel
R. Hamouma (52' P. Aubameyang)
Brandao (72' A. César Alonso)
Žuti kartoni
G. Van Der Wiel 25'
M. Sissoko 77'
J. Menez 87'
M. Sakho 90'
J. Guilavogui 44'
Crveni kartoni
Z. Ibrahimović 70'