'NITKO SAM I NIŠTA...'

Srušio rekord Europske lige pa oduševio svojom skromnošću!

04.11.2016 u 10:45

Bionic
Reading

Aritz Aduriz s pet postignutih golova protiv Genka u pobjedi 5:3 postao je ovog četvrtka prvi igrač u povijesti Europske lige koji je zabio pet puta u jednoj utakmici ovog natjecanja, no skromni napadač Athletica taj je uspjeh pripisao suigračima...

Španjolski mediji impresionirani su podvigom Aritza Aduriza. Dnevnik El Mundo Deportivo naglašava da je tek drugi igrač u povijesti zemlje koji je uspio postići pet komada u klupskim europskim nogometnim utakmicama, prvi nakon davne 1966. godine i Jose Antonija Zaldue.

Aduriz je sa svojih pet golova u pobjedi 5:3 protiv Genka također postao prvi peterostruki strijelac otkad je osmišljena Europska liga, no taj uspjeh nije htio pripisati svojim golgeterskim sposobnostima.

'Bez suigrača ja sam nitko i ništa. Samo sam završavao akcije u kojima su sudjelovali svi,' kaže skromni 35-godišnji baskijski napadač, a ova će se izjava nedvojbeno svidjeti navijačima Athletica.

Zanimljivo, Aduriz je zabio pet golova iz pet udaraca koje je uputio po golu, a pomogla su mu tri kaznena udarca dosuđena za Athletic. Baskijski klub pobjedom se izjednačio na šest bodova s Genkom, a jedan manje imaju Sassuolo i Rapid u iznimno neizvjesnoj skupini F...