FIFA_SP_2018.svg

DOČEKALI SMO

Srušeno jedno od najgorih prokletstava hrvatske nogometne reprezentacije!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 22.06.2018 08:47
  • Objavljeno 22.06.2018 u 08:47
Bionic
Reading

Impresivnom 3:0 pobjedom hrvatska nogometna reprezentacija po prvi je put u jednoj službenoj utakmici pobijedila neku od momčadi iz Južne Amerike, pokazavši da napokon može parirati bilo kojoj svjetskoj izabranoj vrsti...

Dugo smo čekali taj dan i napokon ga dočekali. Nakon pregršt neuspjeha protiv Južnoamerikanaca u posljednjih 20 godina, Hrvatska je s lakoćom pregazila Argentinu u Nižnji Novgorodu i tako srušila prokletstvo koje je pratilo čak i najuspješniju našu generaciju.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Naime, čak su i famozni 'vatreni' 1998. godine na putu do bronce izgubili od Argentinaca u grupnoj fazi turnira, a četiri godine kasnije dobro pamtimo neugodni poraz od Ekvadora zbog kojeg je naša reprezentacija ispala na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji.

Uslijedili su porazi od Brazilaca 2006. i 2014. godine, a ako tome pridodamo dva neuspjeha protiv Meksikanaca koji gaje sličan stil južnoameričkom nogometu, onda je jasno da su Hrvatsku zaista mučile selekcije iz tog dijela svijeta još od osamostaljenja.

No, tome je ovog četvrtka došao kraj. Veseli što ova generacija može igrati baš protiv svakog i pobjeđivati, a samim time je definitivno zrela napraviti nešto veliko na SP-u u Rusiji...

  • +12
Hrvatska - Argentina, navijači na stadionu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX