FIFA_SP_2018.svg

NIJE SVE RIJEŠENO

Izbornik Dalić se zaletio: Hrvatska nije osigurala prvo mjesto u skupini!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 22.06.2018 09:45
  • Objavljeno 22.06.2018 u 08:12
Bionic
Reading

Iako je Zlatko Dalić u izjavi nakon pobjede nad Argentinom ustvrdio kako Hrvatska sigurno ulazi s prvog mjesta skupine D u osminu finala, ipak postoje dva scenarija u kojima bi naši reprezentativci mogli biti preskočeni do kraja grupne faze...

Uzbuđeni hrvatski izbornik u izjavi za HRT nakon velike pobjede nad Argentinom malo se zaletio. Ustvrdio je kako je naša izabrana vrsta već osigurala prvo mjesto, a samim time i lakši ždrijeb osmine finala, s obzirom da se očekuje kako će iz skupine C kao prva ići Francuska, a kao druga Danska.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Iako su veliki izgledi da će Hrvatska završiti kao prva u skupini D, matematički to još tek treba potvrditi.

Sve bi moglo biti riješeno već ovog petka ako Island i Nigerija remiziraju, jer u tom slučaju više nitko ne bi mogao stići Dalićevu družinu uoči zadnjeg kola. No, ako Islanđani pobijede doći će na dva boda zaostatka i u međusobnom okršaju u Rostovu na Donu 26. lipnja imati priliku pobjedom preuzeti vrh.

Drugi manje vjerojatan scenarij može se dogoditi u slučaju da Nigerija dobije svoje dvije preostale utakmice, a naši izgube od Islanda. Tada bi odlučivala gol razlika, što znači da bi afrička reprezentacija zaista morala pregaziti svoje suparnike, jer naši imaju 5:0 u dosadašnjem dijelu turnira.

U svakom slučaju, navijamo za remi Nigerije i Islanda u Volgogradu, a ako i ne bude, naši su pokazali da se nikog ne trebaju bojati na ovom turniru pa vjerujemo da će obraniti vrh ljestvice čak i ako Island dođe u poziciju preuzeti ga...

Svjetsko prvenstvo

Skupina D

Argentina-Hrvatska0:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska22006
2.Island10101
3.Argentina20111
4.Nigerija10010

Sljedeće utakmice

22.6.Nigerija-Island
26.6.Island-Hrvatska